Bayramın birinci günü Mina'daki izdihamda hayatını kaybeden Türk Hacılardan Cemaynur Bozkurt’un (70) yakınları, ölüm haberini televizyonlardan öğrendi.

Cemaynur Bozkurt ile birlikte 13 Eylül tarihinde Hacca giden ve şu an Mekke'de bulunan eşi Salih Bozkurt da, eşinin ölüm haberini Yozgat’taki yakınlarından öğrendi. Yozgat’taki oğlu Ersen Bozkurt ile sürekli telefonda görüşen Salih Bozkurt’un henüz eşini teşhis etmeye gitmediği ve resmi olarak ölüm haberinin kendisine bildirilmediği öğrenildi. Cemaynur Bozkurt’un vefat haberini alan yakınları Bozkurt ailesinin Yozgat'taki evine akın ederek taziye ziyaretinde bulundu.

Cemaynur Bozkurt’un kardeşi Ali İhsan Güloğlu, ablasının öldüğünü basında çıkan haberlerden öğrendiklerini söyledi. Güloğlu, “Bizim elimizde şu anda ne bilgi, ne belge var. Ancak haberlerden duyduk. Eniştem de ablamla birlikte gitmişti, onun da yeni haberi oldu. Biz 4-5 saat önce duyduk, eşi yeni duymuş ve hastaneye teşhise gidiyormuş. Arabistan'daki yetkilileri aradık kesin sonuç mu diye sorduk, kesin sonuç dediler. Takdiri ilahi ne diyelim. Eniştemi 2-3 saatte bir arıyoruz, hiçbir haber yok diyor. Ne şirket yetkilileri haber veriyor, ne diyanet yetkilileri haber veriyor. Hastane hastane dolaşıyor orada. Biz sadece basından, internetten gördüğümüz haberlerle öldüğünü biliyoruz. 10 dakika önce aradık, eniştem benim haberim yok diyor. En son kriz masasını aradık böyle bir isim var dediler. Oraya eniştemin numarasını verdik aramışlar ve şu anda teşhise gidiyor. Allah rahmet eylesin, günahlarını affetsin. İnşallah Allah onu cennetine kabul eder, o da bizlere şefaat eder” diye konuştu.

Babasıyla telefonda konuşan Ersen Bozkurt ise daha önce kalp ameliyatı geçiren babasına ilaçlarını içmesini tembih ederek, “Seni de kaybetmek istemiyorum baba” diyerek gözyaşlarına boğuldu.

Bu arada, Yozgat’tan 13 Eylül tarihinde kutsal topraklara gitmek üzere yola çıkan ve izdiham olayının ardından kendilerinden haber alınamayan hacılardan Satılmış Gençel, İsmail Aslan ve Şengül Aslan’ın da yakınlarının endişeli bekleyişi devam ediyor.