İzmir’in Gaziemir ilçesinde polis ekipleri, şüphelendikleri bir kişiyi minibüste aradı. Şüphelinin bavulundan 14 kilogram A4 patlayıcı ile 1 adet tabanca çıktı. Gözaltına alınan G.S. adlı kişinin 5 gün önce Kuzey Irak’tan Türkiye’ye giriş yaptığı ve terör örgütü PKK üyesi olduğu belirtildi. G.S.'nin İzmir'de askeri tesisler ile polis lojmanlarında eylem yapacağı ileri sürüldü.

Edinilen bilgiye göre, Gaziemir'de görevli yunus polisleri, minibüse binen 1 kişiden şüphelendi. Minibüsü durduran polis, şüphelinin çantasında ve üzerinde arama yaptı. G.S. adlı kişinin çantasından 14 kilogram A4 patlayıcı madde ile 1 adet tabanca ele geçirildi.

Olay sonrası inceleme yapan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, G.S. adlı kişinin 5 gün önce Kuzey Irak'tan Türkiye'ye giriş yaptığını, 5 yıl boyunca terör örgütü PKK'nın kırsaldaki kamplarında yaşadığını belirtti. G.S.'nin 2010 yılında terör örgütü PKK'ya katıldığı, İzmir'e askeri tesisler, polis lojmanları gibi yerlerde eylem yapmak için gönderildiği ileri sürüldü.

Polis ekiplerine kontrolde sahte kimlik veren G.S., Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. G.S.’nin sorgusu sürerken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.