Muğla'nın Bodrum ilçesinde, 2 yaşındaki Aylan Kurdi ve ağabeyi 3 yaşındaki Galip Kurdi'nin de aralarında bulunduğu sekizi çocuk 12 kişinin hayatını kaybettiği tekne faciasıyla ilgili, organizatör olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan dört kişi adliyeye sevk edildi.

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince önceki gün gözaltına alınan Cüneyt P.'nin de işlemleri tamamlandı. Şüpheli, göçmen kaçakçılığı yapmak ve bilinçli taksirle ölüme sebebiyet vermek suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi. Cüneyt P.'nin, aralarında cenazesi sahile vuran 2 yaşındaki Suriyeli Aylan Kurdi'nin de bulunduğu yedi kişinin hayatını kaybettiği botun denize açılmasını organize ettiği ileri sürülmüştü. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri de aynı konuyla ilgili yürüttükleri çalışma kapsamında, Suriye uyruklu M.A., A.S. ve A.S.'yi yakalayarak gözaltına aldı. Zanların üzerilerinde, arabalarında ve konakladıkları yerlerde yapılan aramalarda bulunan, suçtan elde ettikleri değerlendirilen bir miktar para ve 5 adet cep telefonuna el koyuldu. Üç zanlı, ifade işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi.

Bodrum'da kaçak göçmenleri taşıyan bir tekne ve bir botun batması sonucu 12 kişinin yaşamını yitirmesiyle ilgili soruşturmada, Suriye uyruklu dört kişi tutuklanmıştı.