Denizli’nin Çivril ilçesi Kıralan Mahallesi'nde yaşayan Özcan çiftinin 3 yaşındaki kızları Gülbahar, beynine oksijen gitmediği için yürüyemiyor. İşsiz olan Kemalettin Özcan ile ev hanımı Arife Özcan’ın iki çocuğundan biri olan ve erken doğum esnasında beynine oksijen gitmediği için "kaba motor geriliği" teşhisi koyulan Gülbahar’ın tedavi olması gerekiyor ancak maddi imkânları yok.

Baba Özcan, altı buçuk aylık doğan ve bir ay küvözde tedavi gören minik Gülbahar’ın yürüme zorluğu çektiğini farkeder etmez tedaviye başladıklarını söyledi. Özcan, “Kızım erken doğdu, bir ay küvözde kaldı. Sonra taburcu olduk, eve geldik. Kızımın gelişimi ve büyümesi normal seyrederken yaşıtları yürümesine rağmen kızımın yürüyemediğini farkettik. Hemen doktora götürdük. Doktor, erken doğumda beynine oksijen gitmemesi ihtimali olduğunu söyledi ve kaba motoru geriliği teşhisi koydu. Fizik tedavi ve egzersizlere başladık, yaklaşık bir yıldır da tedavimiz devam etti ama şu an işsizim ve kızımın tedavisi yarım kaldı. Kızımın yürüyebilmesi için tedaviye devam etmemiz gerekiyor.” dedi. Sosyal güvencesi ve herhangi bir geliri olmadığını belirten Özcan “Yaklaşık altı aydır işsizim. İkinci çocuğum olduktan sonra eşim rahatsızlandı ve hastanede tedavi olması gerekti. Hem çocukların bakımı hem de eşimin tedavisinde yanında olabilmek için işimden ayrılmak zorunda kaldım. Şimdi işsizim, eşim rahatsız, kızım yürüyemiyor. Kızımın tedavisinin devam etmesi için yardıma ve desteğe ihtiyacım var.” diye konuştu.

‘EVİMDE ELEKTRİK YOKTU, KARANLIKTA YAŞADIM’

Arife Özcan’da tek isteğinin kızının yürüdüğünü görmek olduğunu belirterek, “Evime elektrik bile daha bir iki gün önce bağlandı. Karanlıkta yaşadım. Doktor, 'Kızım sen hiç aydınlık yerde hiç durmadın mı?' dedi. Suyum yok. İhtiyaçlarımı komşuların yardımıyla karşılıyoruz.” şeklinde konuştu.