Bursa’da kafası sürekli büyüyen 2 yaşındaki Mehmet sağlığına kavuşabilecek. Mehmet'in yaşadığı dramın kamuoyuna duyurulmasının ardından çok sayıda hayırsever baba Yusuf Saltık'a ulaşarak destek oldu. Sağlık Bakanlığı da konuyla ilgili olarak Bursa Sağlık Müdürlüğü'ne ‘ilgilenin’ talimatı verdi. Bunun üzerine dün Saltık ailesini ziyaret eden Bursa Sağlık Müdürü Özcan Akan, ameliyatın özel bir hastanede gerçekleştirileceği müjdesini verdi.

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde oturan 2 yaşındaki Mehmet Saltık'ın kafasının sürekli büyüdüğünü gören babası Yusuf Saltık ile Annesi Hasibe Saltık hastaneye götürdü. Altı aylıkken rahatsızlığı teşhis edilen Mehmet'in ailesi ilgili yerlere gitmesine rağmen çocuklarını ameliyat yaptıracak merci bulamadı. Mehmet'in yaşadığı dramın 26 Şubat'ta kamuoyuna duyurulmasının ardından çok sayıda hayırsever yardım için aileye ulaştı. Aileyi yardım için arayanlar arasında Türkiye'nin tanınmış siyasetçileri de bulunuyor.

Cihan'ın hazırladığı haberin televizyon ve gazetelerde yayınlanmasının ardından Sağlık Bakanlığı da harekete geçerek, Bursa Sağlık Müdürü Özcan Akan'a ‘ilgilenin’ talimatı gönderdi. Özcan Akan, dün aileyi evinde ziyaret edip ameliyatın Bursa'daki özel bir hastanede (Medical Park) gerçekleştirileceği müjdesini verdi.

Baba Yusuf Saltık, aylardır çalmadık kapı bırakmamalarına rağmen sıkıntılarının basında yer almasının ardından kendilerine yardım eli uzatıldığını söyledi. Baba Saltık, “Yavrumun rahatsızlığından dolayı ameliyat olması gerekiyordu. Sağ olsun basın mensubu arkadaşlar bizi aile olarak evimizde ziyaret ettiler. Rahatsızlığı ile ilgili yapılan haberlerden sonra dün Bursa Sağlık Müdürü Özcan Akan kendisi ile birlikte Bursa’daki özel bir hastanenin başhekimi ile birlikte bizi ziyaret ettiler. Çocuğumuzun ameliyat olacağı ve kafasına şant takılacağı belirtildi.”
dedi.

Geç de olsa devletin çocuğuna sahip çıkmasından dolayı mutlu olduğunu belirten baba Yusuf Saltık, şöyle konuştu: “Daha önce çalmadığımız kapı kalmadı, gitmediğimiz hastane kalmadı. Geç de olsa sayın devlet büyüklerim konuya el attılar. Ben burada hayırseverlere sesleniyorum. Sayın hayırseverler, ağabeyler, ablalar, bizi çok aradılar. Bize yardımda bulundular ve bulunmak isteyenler oldu. Para, gıda, giyim ve hatta çocuk bezi yardımında bulunmak isteyenler oldu. Biz para yardımı istemedik. Bize para yardımı edilsin asla demedik, bizim bir tek isteğimiz vardı, ne para, ne gıda, ne erzak, bir tek bir şey istiyorduk, yavrumuzun evimizden alınarak teşekküllü bir hastanede gereken ameliyatı neyse yapılmasını istemiştik. Bu da şu anda çok şükür Allah'ımızın yardımıyla gerçekleşmiş durumda. Muhtemelen bu gün veya Salı günü çocuğumuz evden ambulansla alınarak ön tetkikler yapılacak ve gereken neyse yapılacak. Biz çok büyük bir sevinç yaşadık, şu anda ambülansı bekliyoruz.”

Tek istediklerinin çocuklarının kurtulması olduğunun altını çizen baba Yusuf Saltık, “Tek isteğimiz bizim 22 aylık yavrumuzun kurtulması, başka bir beklentimizde yok. Ama ben yine de bizimle ilgilenen tüm büyüklerime ve tüm kardeşlerimle, ablalarıma, bacılarıma hepsine bir baba olarak canı gönülden teşekkür ediyorum, hepsinden Allah razı olsun.” şeklinde konuştu

Anne Hasibe Saltık ise çok mutlu olduğunu dile getirirken şunları kaydetti: “Çok mutlu ve sevinçliyim, yavrum kurtulacağı için devlet büyüklerimizden Allah razı olsun, hayırsever vatandaşlardan Allah razı olsun, bizi arayıp sordular. Anlatamam sevincimi, duygularımı. Herkese sevgiler saygılar sunuyorum.”