Van’da kaybolduktan 4,5 ay sonra cansız bedenine ulaşılan 4 yaşındaki minik Nehir Aslan’ın adı parkta yaşatılacak. Gürpınar Belediyesi, aldığı karar ile Kırkgeçit’te yapacağı parka 'Nehir' adını vermeyi kararlaştırdı.

Van’ın Gürpınar ilçesi Kırkgeçit Mahallesi'nde 4,5 ay önce kaybolan 4 yaşındaki Nehir Aslan'ın cesedi, iki gün önce evine 200 metre uzaklıktaki su arkının içinde bulundu. Olaya ilişkin soruşturma devam ederken, Gürpınar Belediyesi aldığı karar ile Kırkgeçit Mahallesi’nde yapacağı parka Nehir Aslan ismini vermeyi kararlaştırdı.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan belediye eş başkanları, mahalleye yönelik bir park çalışmaları olduğunu, Nehir’in cansız bedeninin bulunmasından sonra o parka Nehir’in ismini vermeyi kararlaştırdıklarını belirtti. Nehir’in doya doya oynamaya doyamadan çok üzücü bir şekilde yaşamını yitirdiğini dile getiren eş başkanlar, “Onun bu şekilde yaşamını yitirmesi başta ilçemiz olmak üzere tüm ülkeyi yasa boğdu. Biz de o mahallemizde yapacağımız parka Nehir kızımızın ismini vermeyi kararlaştırdık. Çünkü Nehir küçücük bir çocuktu ve oynamaya daha doyamamıştı. Adını vereceğimiz bu parkta ebediyete kadar çocuklarla birlikte olsun ve çocuklarla oynasın istedik. Park, bu yıl faaliyete geçecek.” ifadelerini kullandı.