Van'da 4,5 ay önce kaybolan 4 yaşındaki Nehir Aslan'ın cesedi dün evlerinin yakınındaki su arkının içinde bulunmuştu. Minik Nehir’in cenazesi bugün otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na getirildi.

Van Gürpınar Kırkgeçit Mahallesi'nde oturan 6 kişilik Aslan ailesinin kızları 4 yaşındaki Nehir Aslan, 29 Ekim 2014 günü evinin önünde oynarken kaybolmuştu. Günlerce yapılan aramalarda minik Nehir’e ulaşılamamıştı. Yaklaşık 4,5 ayın ardından dün öğle saatlerinde, Aslan ailesinin evlerinin arka tarafındaki boş arazide su arkının içinde bir çocuk cesedi bulundu. Olay yerine giden baba Erkan aslan, cesedin kızı Nehir olduğunu teşhis etmişti. Minik Nehir’in cenazesi bugün otopsi işlemleri için uçakla İstanbul Adli Tıp Kurumu’na getirildi. Cenaze, Aslan ailesinin İstanbul’da yaşayan akrabaları ve jandarma eşliğinde Adli Tıp Kurumu’na getirildi. Cenazenin otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından yeniden Van’a götürüleceği öğrenildi.

İşlemler için Adli Tıp Kurumu’na gelen minik Nehir’in amcası Salih Aslan, “Cenaze otopsi için buraya getirildi. İşlemlerden sonra cenazeyi alıp memlekete, Van’a götüreceğiz, orada toprağa vereceğiz. Evin hemen arkasında bir çukura düşmüş. Orada bulundu. Bizim kaçırılma ile ilgili, kaçırılma en başta kuvvetli ihtimal oydu. Tabi ama sonuçta çocuk hemen arkasındaki kuyuda bulundu. Bir Sonuçta kaçıran adam niye getirsin oraya bıraksın. Kendiliğinden düşmüştür oraya, gözden kaçtı. Herkesin basireti bağlandı. Bence hani ihtimal vermediler. Gerçi orada detektör köpekler, asker, polis herkes oraya baktığını söylüyor ama büyük ihtimalle gözden kaçtı. En başından beri çocuk oradaydı.” diye konuştu.