Kayseri’de 2,5 yaşındaki Samet Yıldırım, sinir sistemini etkileyen ve nadir görülen 'krabbe' hastalığının pençesinde makineye bağlı olarak yaşam mücadelesi veriyor. Maddi gücü yetersiz olan ailenin tek isteği, çocuklarının tedavisi için bir yardım eli uzatılması.

Amca çocukları olan Ebru (25) ve Tuncay Yıldırım (32) çiftinin 2012 Haziran ayında doğan bebekleri, amansız bir hastalığa yakalandı. 6 ay normal bir bebeklik dönemi geçiren minik Samet’in hayatı, yüksek ateş şikayetiyle gittiği Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde değişti. Doktorlar, uzun süren tetkik ve kontroller sonunda Samet’e 100 binde bir görülen 'krabbe' hastalığı teşhisi koydu. Gün geçtikçe beyin ve sinirsel fonksiyonlarını kaybeden Samet, 2 ay içinde makine desteksiz nefes alıp veremez hale geldi. 1 yıl boyunca hastanenin yoğun bakım servisinde tedavi gören Samet, daha sonra eve çıkarıldı. Minik Samet, steril odada yatağa bağlı ve makine desteğiyle yaşama tutunmaya çalışıyor. Bilinci yerinde değil, görmüyor ve etrafında olup bitenlere tepki göstermiyor. Ayrıca hastalığına bağlı böbrek yetmezliği de gelişen Samet, karnından açılan bir delikten şırınga edilen özel mamayla besleniyor. Uzmanlar, bu tür vakalarda çocuğun ömrünün çok kısa olduğunu belirtirken, hastalığın eşlerin kan uyuşmazlığı sonucunda ortaya çıktığını dile getiriyor. Yıldırım çifti bu nedenle başka çocuk sahibi olamıyor.

Acılı anne Ebru Yıldırım, çocuğunun her gün gözleri önünde eriyip gitmesine üzüldüğünü söyledi. Hastaneye yattıktan sonra bir gün olsun oğlunu kucağına alıp sevemediğini belirten Yıldırım, bu hastalıkla ilgili Türkiye’de ya da yurt dışında tedavi imkanı olup olmadığını öğrenmek istediğini kaydetti. Anne Yıldırım, "Oğlumun hastalığı her geçen gün ilerliyor. Sadece canının yandığını hissediyor. İsteğimiz, bu hastalığın çaresinin bulunup Samet’in bir an önce makineden ayrılması." dedi.

Samet’in bakımının zor olduğunu dile getiren acılı anne, maddi olarak da yıprandıklarını anlattı. Yıldırım, devletin önemli giderleri karşıladığını, ancak yine de Samet için aylık ortalama 500 lira sağlık harcaması yaptıklarını söyledi. Kirada oturduklarını ve eşinin sürekli bir işi olmadığını belirten Yıldırım, "Çocuğumuzun bu durumundan dolayı eşim mevsimlik olarak inşaatlarda çalışabiliyor. Maddi olarak sıkıntı içindeyiz. Yardımlarla geçiniyoruz." diye konuştu.