Mardin’in Artuklu Kayacan Ortaokulu öğrencileri, “Geleceğin Yazarları” projesine katılan 26 öğrencinin yazdığı kitapları için imza günü düzenlendi. İmza günün İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman ve Artuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şeyhmus Sümer ile çok sayıda davetli katıldı.
Artuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şeyhmus Sümer, yıl içinde ilçe sınırları içerisinde bulunan 120 okulun onarılarak eksikliklerinin giderildiğini, okullarda alt yapı sorunun çözüldüğünü söyledi.
Okul Müdürlerinden ve öğretmenlerden, başarı düzeyinin yükseltilmesini isteyen Sümer, "Okul müdürlerimiz, müzik aleti ve resim malzemesi taleplerinde bulunuyor. Gelinen aşama sevindirici. Bu projeye bize geldiği zaman sponsor istendi. Projenin içeriğini görünce sahiplendim ve projenin sponsoru benim dedim. 26 öğrencimiz yazdıkları kitaplarda çok güzel ve anlamlı konulara değindiler. Bu projenin devamı getireceğiz. SODES Kapsamında bir proje sunduk, kabul görmesi durumunda Artuklu ilçe sınırları içerisinde 5 bin öğrencimize kitap yazdırmayı ve yazılan kitapların baskılarını yaptırmayı hedefliyoruz. Kitap yazan öğrencilerimizin öz güvenleri artacak, başarı düzeyleri yükselecek. Bu konuda emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Öğretmen arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Ödüllendirilmeyi hak ettiklerine inanıyorum." dedi.
Proje Koordinatörü öğretmen İrfan Altın, "Okulumuzda böyle bir proje yapmaya karar verdim. Bu projemizle ilk başta çocuklarımıza nasıl kitap yazabilirler diye teknik bilgiler verdik. Daha sonra yerel bir yazarımızla buluşturduk, birsöyleşi yaptırdık. Sonra Türkçe, İngilizce ve sınıf öğretmenlerimiz rehberliğinde üçüncü sınıf ve sekizinci sınıf arasındaki öğrencilerimiz birer hikâye yazdılar. Bu hikâyelerini Artuklu Milli Eğitim Müdürlüğümüzün desteği ile ISBN numarası alarak kitapların baskılarını yaptırdık. Öğrencilerimiz birer yazar oldu. Bugün gün de imza günü düzenledik. Proje kapsamında her bir öğrencimizin 54 kitabı basıldı." şeklinde konuştu