Osmaniye’nin Bahçe ilçesinde anaokulu öğrencileri, harabe okulda eğitim öğretime başladı. Çocuklarını ilk kez okulla tanıştıran veliler, atıl durumdaki okula bakım onarım yapılmadan eğitim öğretime açılmasına tepkide bulundu. Veliler, 4 hafta önce açılan okulda tuvaletlerin halen kapısız ve penceresiz olduğunu belirterek, tuvalet pencerelerinde cam yerine eskiden kalma çuvalın bağlı olmasına ve halen elektriğin bağlı olmamasına tepki göstererek, yetkilileri göreve çağırdı.

Edinilen bilgiye göre, Ahmet Pekkan İlkokulu'nda anasınıfının kontenjanı dolduğu için, yıllar önce kapatılan Yeşilyurt Okulu, Yeşilyurt mahallesinde oturan mahalle sakinlerinin anaokuluna gidecek çocukları için yeniden açıldı. Eğitim öğretime açılan okulun yanındaki yolun işlek olması nedeniyle, okul bahçesinin duvar veya telle çevrili olmamasından dolayı endişeli olduklarını belirten veliler, okulun bahçesindeki molozların kaldırılmasını ve eksikliklerin bir an önce giderilmesini istedi. Milli Eğitim'den bir yetkilinin kışın sobayı sırayla velilerin yakmasını istediğini ve anasınıfı için getirilen halıyı da öğrenci velilerinin temizlediklerini belirten Mehmet Ergen, çocukları için fedakârlıktan kaçınmayacaklarını söyledi.

Ergen, okulun açılacağının 1 ay önceden belli olduğunu belirterek, okulun pislik içinde olduğunu, çevre düzenlemesinin yapılmadığını, okulun yanındaki yolun işlek bir yol olduğunu vurgulayarak, "Allah korusun kaza olması halinde öğretmen ne yapsın, bizim evde küçük bir kaza olduğunda savcıya, Osmaniye’ye git gel yapıyoruz. Öğretmen ne yapsın, sorumlu kim olacak. Hangi akla hizmet burayı açtılar, madem açtınız eksiklikler bugüne kalır mı? Okulun duvarları yıkık dökük, tuvaletlerin kapı ve penceresiz, sınıftaki halı kirli. Bahçede oyuncak yerine moloz yığınlarının olduğu, bahçe duvarının olmadığı ve elektriği olmayan bir okul da Milli Eğitim Müdürü, kendi çocuklarını böyle bir okulda okumalarını ister mi merak ediyorum? Yetkililer, ha bugün, ha yarın deyip 4. haftaya girdik, okul hala pislik içinde. Bizim çocuklarımız, insan değil mi? Çocuk değil mi?" diye tepki gösterdi.

Mehmet Ergen, 3,4 yılda bir seçim olduğunu ve atıl durumdaki bu okulda sandık kurulduğunu belirterek, seçime gelen görevlilerin tepki gösterdiğini ancak hiçbir netice alınamadığını belirtti.

Olimpiyatlarda madalya alan okulların merdiven basamaklarını metre ile ölçen yetkililere seslenen Mehmet Ergen, "Atıl durumdaki bir okulun faaliyet göstermesine, emniyetsiz bir şekilde eğitim görmesine sebep olanlar hakkında ne yapacaklar?" diye sordu.