Samsun’un Bafra ilçesinde kocası yardımcı personel bulamayınca destek için ayakkabı yapımı ve tamirini öğrenen 40 yaşındaki Tülay Önder 17 yıldır bu sektörde faaliyet gösteriyor.

Bafra Kaymakamı Halis Arslan ve Bafra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hasan İrer, 17 yıldan bu yana ayakkabı tamirciliği yapan Tülay Önder'i ziyaret etti. İlçede yıllardır beri ayakkabı tamiri ve üretimi yaptığını söyleyen Tülay Önder, ’’Mest imalatı yapan eşim maddi imkansızlık nedeniyle yardımcı bulamadı. Bunun üzerine ben azim ederek çıraklık eğitimine giderek ayakkabı yapımını öğrendim. Yavaş yavaş büyümeye, eleman çalıştırmaya başladık. Plastik anne ayakkabısı yaptım. Çin ayakkabısı bizim işimizi tamamen sekteye uğrattı. O dönem ya kapatacaktık ya da küçülecektik. İşçilerimiz azaldı. Şimdi tek başıma kaldım. Deri ayakkabı yapıyorum. Sipariş üzerine çalışıyorum ve tamir ediyorum. Bir ayakkabıyı en az bir günde yapıyorum.’’ dedi.

Bafra Kaymakamı Halis Arslan da ’’17 yıldan bu yana eşinize destek amacıyla yapmış olduğunuz ayakkabı tamirciliğinizden dolayı tebrik ediyorum. Bu işinizle ilgili bir proje hazırlayın ve getirin. Kadın girişimcilik kursu alma konusunu da değerlendirin.’’ dedi.