Türkiye genelinde olduğu gibi Bursa’da da okul sütü dağıtımı 2. dönem eğitim öğretimle birlikte başladı. Okul sütü ile birlikte dağıtılması gündeme gelen okul üzümü konusunda ise henüz bir bilgi yok.

Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı tarafından ortaklaşa hazırlanan ve 2011 yılında uygulamaya konulan "Okul Sütü Programı", 2014-2015 eğitim öğretim yılının ikinci yarısında tekrar uygulanmaya başladı. Süt, çocuklara, pazartesi, çarşamba ve cuma olmak üzere haftada 3 gün dağıtılacak.

Program, Bakanlar Kurulu kararı gereğince, resmi-özel anaokulu, uygulama sınıfı, ana sınıfı ve ilkokul öğrencilerine yönelik uygulanacak. Programdan, 5 milyon 848 bin 375'i veli izni olan, 552 bin 741'i veli izni olmayan öğrenci olmak üzere toplam 6 milyon 401 bin 116 öğrencinin yararlanması hedefleniyor.

Bu arada, okul sütünün yanında verileceği açıklanan kuru üzüme ilişkin de çalışmaların sürdürdüğü bildirildi. Bursa’da birçok okulda süt dağıtımı başlarken, okul yöneticileri üzüm konusunda ise kendilerine henüz ulaşan bir bilgi olmadığını belirtti.

'HER ZAMAN SÜT DAĞITILSIN'

Bursa’da Elmasbahçeler ve Millet Mahallesi ilköğretim okullarında dağıtılan okul sütünü alan minikler çok mutlu olurken, devamlı dağıtılmasını istedi.

Bursa genelinde 100 özel okulda dahil olmak üzere toplam 194 bin 759 öğrenciye okul sütü dağıtımı yapılıyor. Anasınıfından başlamak itibariyle 4. sınıflara kadar okul sütü dağıtılırken üzüm konusunda ise herhangi bir yazı gelmediği belirtildi.