Çanakkale Zaferi'nin 100. yıldönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü, Aydın’da da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Özel Muzaffer Ancın Ortaokulu, öğrencilerine Çanakkale ruhunu aşılamak için 81 ilden birer şehidin isminin yer aldığı temsili şehitlik yaptı. Şehitlik Abidesi'nin de yer aldığı bahçede öğrencilerin her biri, Çanakkale’de şehit olan Mehmetçiklerin mezarı başında dua etti, saygı duruşunda bulundu.

Özel Muzaffer Ancın Ortaokulu Müdür Yardımcısı Kenan Karagöz, “Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı. Çocuklarımıza, Çanakkale Zaferi'nin manevi ruhunu aşılamak için böyle bir organizasyon düzenledik. Okul bahçemizdeki temsili şehitliğimizde, ülkemizin dört bir yanından gelip Çanakkale muharebelerinde şehit olan askerlerin gerçek isimleri bulunuyor. Çocuklarımıza bu milli ruhu aşılamak istedik. Burada çocuklarımız, şehitlerimizin başında saygı duruşunda bulundular, dua ettiler.” dedi.

"Çanakkale" konulu resim sergisinin de açıldığı programda okul korosu, Çanakkale destanını konu alan türküler söyledi. Ayrıca öğrenciler, şiirler de okudu.