Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 78. yılında Türkiye'nin 81 ilinde törenlerle anıldı.

Türkiye genelinde saat 09.05'te Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk için 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu.

Devletin zirvesi Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 78. yılında Anıtkabir'de andı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, Atatürk'ü ölümünün 78.yılında Anıtkabir'de anma törenine katıldı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıldönümü dolayısıyla Anıtkabir'de yapılan tören öncesi geniş güvenlik önlemleri de alındı. Anıtkabir'e gelen ve aralarında rütbelilerin de bulunduğu askerler elektronik kimlik kartı okuyucularıyla tek tek aranarak kontrol edildi.

Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"Bugün ebediyete irtihalinin 78'inci yıldönümünde, zat-ı alinizi bir kere daha hürmetle yad ediyoruz. Cumhuriyete sahip çıkmayı görev biliyor, her alanda daha güçlü, itibarlı, müreffeh ülke olma yolunda ilerliyoruz. Terör örgütlerinin, bölücü örgütlerin ve bunları maşa olarak kullananların ülkemizi bölmesine izin vermeyeceğiz. Ruhun şad olsun."