Sakarya'nın Akyazı ilçesinde, miras anlaşmazlığı yüzünden kardeşini, yengesini ve biri özürlü iki yeğenini öldüren Yakup Yıldız (58) için verilen 4 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası Yargıtay tarafından onandı.

Batakköy Mahallesi'nde 29 Aralık 2010'da meydana gelen olayda, Hollanda'dan Türkiye'ye gelen Yakup Yıldız, babadan miras kalan gayrimenkuller yüzünden aralarında anlaşmazlık bulunan kardeşi Erol Yıldız'ın (46) evine geldi. Yıldız, önce kardeşini tabancayla vurarak öldürdü. Ardından da olayın herhangi bir görgü şahidi kalmamasını sağlamak amacıyla kardeşinin eşi Hanife Yıldız'ı (45), sonra da ayrı odada bulunan yeğenleri özürlü Özlem (20) ile Elif'i (10) tabancayla ateş ederek katletti.

Kardeşini, yengesini ve iki yeğenini öldüren Yıldız, delilleri yok etmek amacıyla yanında getirdiği benzini evin içine döküp ateşleyerek evi yakmaya çalıştı.
Olay, cinayete kurban giden ailenin Antalya'da okuyan çocukları üniversite öğrencisi Metin Yıldız'ın eve gelmesi üzerine ortaya çıktı. Evde bulunan senetten yola çıkarak cinayetleri işleyen kişinin Yakup Yıldız olduğunu belirleyen polis, aynı gün Hollanda'ya kaçmak isterken İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yakaladı.

Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava, 22 Haziran 2013'te karara çıktı. Mahkeme heyeti, Adli Tıp Kurumu'nun akıl sağlığının yerinde olduğu yönünde rapor verdiği Yakup Yıldız'a ceza yağdırdı. Kardeşi Erol Yıldız'ı tabancayla öldüren, suç delillerini gizlemek ve ortadan kaldırmak amacıyla yengesi Hanife'yi, kendini savunamayacak durumda olan özürlü yeğeni Özlem ile çocuk olan diğer yeğeni Elif'i tabancayla vurarak öldüren Yıldız, 4 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Sanık ayrıca tehdit, yağma, konut dokunulmazlığını bozma ve mala zarar verme suçlarından ise 24 yıl hapis cezası aldı.

Dava temyiz için Yargıtay'a gitti. Yargıtay 1. Ceza Dairesi, sanık Yakup Yıldız'a cinayetlerle ilgili verilen 4 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını onadı. Yüksek mahkeme sanığa tehdit, yağma, konut dokunulmazlığını bozma ve mala zarar verme suçlarından verilen cezaları ise bozdu.