Ankara’da Mısır Büyükelçiliği önünde toplanan Erbakan Vakfı üyeleri, hakkında idam kararı verilen Mısır'ın devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için eylem yaptı. Grup idam kararını sloganlarla protesto etti.

Ankara’da akşam saatlerinde Mısır Büyükelçiliği önünde toplanan Erbakan Vakfı üyeleri, seçilmiş Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için eylem yaptı. 'Defol Sisi senin yerin Mursi', 'Müslüman uyuma, kardeşine sahip çık', 'İhvana selam, direnişe devam' sloganları atan grup, ellerinde Mursi’nin resimleri ve dövizlerle eylem yaptı.

Grup, basın açıklamasından önce Kur'an-ı Kerim okudu. Daha sonra grup adına basın açıklamasını okuyan İl Gençlik Kolları Başkanı Samet Şengal, şu ifadeleri kullandı:
"Mısır’da seçilmiş ilk devlet başkanı olan Muhammed Mursi ve dava kardeşlerimize verilen idam kararını kınamak ve dünyanın Müslümanlar için sadece bir imtihandan ibaret olduğunu hatırlatmak istiyoruz. Firavun neslinin torunlarının, Muhammed ümmetine yapmak istediği zulümlerin sonu hiç kuşkusuz ataları gibi olacak. Başta ABD ve Batı dünyasının yaşanalar karşısındaki sessizliği, batıl rejimlerin haktan yana taraf olmayacağını bir kez daha ortaya koymuştur. Zulmün esas kaynağı ise Mursi yönetimi ile birlikte bölgede ki çıkarları sarsılan terör devleti Siyonist İsrail’dir. Müslüman Kardeşler'in gelmesi ile planları bozulan şer şebekesi, Mısır'daki işbirlikçi Sisi ile birlikte binlerce mazlum insanı öldürerek darbe yapmış ve mazlum binlerce Yusuf’u Mısır zindanlarına hapsetmiştir. Sisi ve zalimler, şunu çok iyi bilsinler ki, Yusuflar zindandan çıktıklarında kaçacak yeriniz olmayacak. Mısır'da her gün idam kararlarına bir yenisini ekleyen işbirlikçi Sisi hükümeti, şunu da çok iyi bilmelidir ki, Müslümanlar öldüklerinde cennete gidecekler ve tüm mazlum Müslümanlarca hayırla yad edilecekler. Sizler ise yaptığınız bu zulüm karşısında hem dünyada hem de ahirette hüsrana uğrayacaksınız. Batıl dünya oyunun kurallarını hep Müslümanların aleyhine değiştirerek her gün binlerce Müslümanın ölmesini mutlulukla izlerken, İslam coğrafyasındaki ümmetin bölünmüşlüğü, yaşanan kan ve gözyaşının en belirgin nedeni olarak karşımıza çıkıyor."

Protesto için toplanan grup, yapılan basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı. Çevik Kuvvet ekipleri de eylem sırasında hazır bekledi.