Elbistan ilçesinde sivil toplum örgütlerine mensup çok sayıda kişi, Mısır'da 528 kişi hakkında verilen idam kararını basın açıklaması ve sloganlar atarak protesto etti.

İbrahim Karaoğlanoğlu Meydanı'nda toplanan grup, "Rabia" işaretinin yanı sıra darbe ve idam karşıtı pankartlar açarak idam kararını protesto etti.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Elbistan Temsilcisi Ömer Polat, grup adına yaptığı açıklamada, Mısır'da verilen idam kararının insanlık suçu olduğunu, kararı verenlerin de darbe yönetiminin emrinde olduğu söyledi.

Mısır'da 24 Mart'ta 20 dakika süren bir duruşma sonrası 529 Müslüman Kardeşler üyesi hakkında idam kararı alındığını hatırlatan Bolat, şunları kaydetti:

"28 Nisan'da da 670 kişi hakkında daha idam kararı verileceği söylenmektedir. Bu kişilerin tek suçu, seçilmiş hükümete karşı yapılan darbeyi protesto etmiş olmalarıdır. Alınan idam kararlarının hiçbir şekilde insan hakları, özgürlükler ve adaletle bir ilgisi yoktur. Bu idam kararları bir insanlık suçudur. İnsanların temel hak ve hürriyetlerinin ayaklar altına alındığı bir karardır."

İdam kararına sessiz kalınmaması gerektiğini vurgulayan Bolat, "Müslümanların kardeş olduğunu yüreğinde hissetmeyen, Mısır'da yaşanan bu hadiseye ilgisiz kalan ve 'Mısır nere Elbistan nere?' diyenlere sesleniyoruz ki; Irak, Mısır ve Suriye'nin yanı sıra Türkiye'nin Güney Doğusunda yaşanan olaylar ile Mısır'da yaşanan olaylar arasındaki bağlantıyı göz ardı edemeyiz" ifadelerini kullandı.

Grup, yapılan duanın ardından dağıldı.