Adana’nın Kozan ilçesinde mısır hasadı yapan çiftçiler, bir türlü açıklanmayan taban fiyat nedeniyle her geçen gün zarar ediyor.

İlçeye bağlı Çokak Mahallesi'nde mısır hasadı yapan Üzeyir Çürük isimli çiftçi, bu yıl hasadın bereketli olduğunu, fakat açıklanmayan taban fiyat nedeniyle her geçen gün zarar ettiklerini söyledi. Hasada yaklaşık 15 gün önce başladıklarını ancak Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) hala fiyat açıklamadığını ifade eden Çürük, devletin kendilerine sahip çıkmadığını ve tüccara yem edildiklerini belirtti. Açıklanmayan fiyat sebebiyle üç sene önceki fiyattan mısır satmak zorunda bırakıldıklarını ifade eden Çürük; “Ürünümüz rutubetli olduğu gerekçesi ile Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından kabul edilmiyor. Köylünün ürününü kurutacak deposu yok. Bu nedenle tüccara satmak zorunda kalıyoruz. Tüccar ise açıklanmayan taban fiyat nedeni ile ürünümüzü istediği fiyattan satın alıyor.” dedi.

Seçim öncesi siyasilerin çiftçiden oy istediğini fakat hasat zamanı kimsenin sorunlarıyla ilgilenmediğini ifade eden Çürük sözlerini şöyle sürdürdü: “Seçimlerden önce kapımıza gelen ve bizlerden oy isteyenler, hasat zamanı sorunlarımızı duymazdan geliyor. Hani köylü milletin efendisiydi? Ne ziraat odası, ne İlçe Tarım Müdürlüğü, ne Toprak Mahsulleri Ofisi, ne de Tarım Bakanlığı sorunlarımızla ilgilenmiyor. Biz sorunlarımızla baş başa bırakılıyoruz. Ürünümüzü hasat edip tüccara ucuza satmak zorunda kaldıktan sonra devlet taban fiyat açıklıyor. Biz devletimizden hasattan bir ay önce fiyat açıklamasını istiyoruz. Devlet bize sahip çıksın. Çiftçiyi tüccara boğdurmasın.”