A Haber'de yayınlanan Arka Plan programında 4 Haziran 1876 tarihinde hayata gözlerini yuman Sultan Abdülaziz Han'ın hayatı mercek altına alındı.

Padişah'ın ölümünü intihar mı, suikast mi sorusunun cevabının arandığı programa Tarihçi-Yazar Kadir Mısıroğlu konuk oldu. Sultan Abdülaziz'e atılan iftiraların benzerlerinin günümüzde Başbakan Tayyip Erdoğan'a da atıldığını söyleyen Mısıroğlu "Başbakan Tayyip Erdoğan şimdi de Reisicumhur olacak. Çatlasalar da patlasalar da." dedi. 

Kadir Mısıroğlu'nun açıklamaları şöyleydi:

AYNI OYUN BAŞBAKAN ERDOĞAN'A DA OYNANDI

"Sultan Abdülaziz gibi, Abdülhamit gibi halkın lehine işler yaptığı için düşmandırlar ona. Düşünebiliyor musunuz, hırsız diyor, diktatör diyor. Sen diktatöre hırsız diyebilir misin? Dersen bulursun belanı. Bu memlekette 17.500 faili meçhul cinayet var. Bu iktidarın zamanından değil, evvelinden. Eğer Tayyip bey diktatör olsaydı Kılıçdaroğlu bir faili meçhul cinayette giderdi. Bulurlar bir meczup, nasıl Özal'a yaptılar. Özal bunun kimin yaptığını çıkardı, söyleyemedi. Çünkü devlet içinde devlet var. İlk defa bugünkü başbakan cesaretle içindeki rakip devlete cephe aldı. Bu sondur inşallah temizlenecek. Bu memlekette asker, sivil; milletin söz sahibi olmasına razı olmayıp Halk Fırkası'nın tek başına iktidar olduğu zamandaki İslam karşıtı laikliği devam ettirmek zihniyetinde olan adamlar var. Bunlar direniyorlar. Batılılaşma başladığı zaman İslam direniyordu. İslamlaşma başladı şimdi Kemalizm direniyor. Maddi mevsimler gibi, manevi mevsimler de vardır. 

ÇATLASALAR DA, PATLASALAR DA TAYYİP ERDOĞAN REİSİCUMHUR OLACAK

Abdülhamit'e karşı başarılı olanlar kadere tevafuk bereketi ile başarılı oldular. mezardan çıkarsan, sen Abdülhamit karşısında ne durumdasın desen "ben siyasette ona bile çömez bile olamam" der. İyi ama onu tahtından ettiniz. Tayyip Bey de kadere tevafuk bereketiyle yükseldi. Bu memlekette imam hatipli polis bile olamazken bu başbakan mı olacak diyorlardı. 1000 yıl sürer bu iş diyorlardı. 1000 dedikleri 10 yıl sürmedi, o sözleri söyleyenler hapse düştü, polis bile olamaz dedikleri adam başbakan oldu, 12 senedir devam ediyor. Şimdi Allah'ın izniyle Reisicumhur olacak, çatlasalar da patlasalar da..."