CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Reza Zarrab arasında görülen tazminat davasına yazı gönderen MİT, kendilerinde 18 Mart 2013 tarihli Zarrab’ın suç işlediğine dair tespitleri içeren Başbakanlık makamına sunulan bir rapor bulunmadığını iddia etti. Kılıçdaroğlu’nun avukatı ise, kelime oyunu yapıldığını belirterek, “Reza Zarrab ile ilgili bir rapor olup olmadığına yönelik değerlendirme yapılmamıştır. Suç işlediği yönünde bir rapor olmadığı belirtilmiştir.” dedi.

17 Aralık yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklanan daha sonra takipsizlik kararı verilen İranlı Reza Zarrab, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na tazminat davası açmıştı. Kılıçdaroğlu’nun 27 Ocak 2014’de yapılan grup toplantısında Zarrab’a hakaret ve iftira attığı iddiasıyla açılan tazminat davası İstanbul 9. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görüldü.

Dava kapsamında Kılıçdaroğlu’nun avukatları, MİT’in 18 Nisan 2013’te hazırladığı üç sayfalık raporda, tutuklanan Zarrab ve bazı bakanlarla ilişkisinin anlatıldığını belirtti. Bu raporun da Başbakanlık’a sunulduğunu iddia etti. Mahkeme bu iddianın doğru olup olmadığını tespit etmek için MİT’e yazı gönderdi. Mahkeme MİT’ten böyle bir raporun olup olmadığını sordu. MİT’in cevabı mahkemeye ulaştı. Gizli ibareli yazıda kayıtlarının incelendiğini belirten MİT, “18 Nisan 2013 tarihli Reza Zarrab’ın suç işlediğine dair tespitleri içeren teşkilatımız tarafından hazırlanarak Başbakanlık makamına sunulan bir rapor bulunmamaktadır.” cevabını verdi.

Mahkemenin raporun geldiğini belirmesi üzerine Kılıçdaroğlu’nun avukatından itiraz geldi. MİT Müsteşarlığı tarafından gelen yazıyı kabul etmediklerini belirten avukat, “Kelime oyunu yapıldığını düşünüyoruz. Zarrab ile ilgili bir rapor olup olmadığına yönelik değerlendirme yapılmamıştır. Suç işlediği yönünde bir rapor olmadığı belirtilmiştir.” dedi.

Duruşma eksikliklerin tamamlanması için ertelendi.