Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı Hakan Fidan'ın, 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde milletvekili aday adayı olmak üzere görevinden istifa ettiği bildirildi.

Edinilen bilgiye göre MİT Müsteşarı Fidan, 7 Haziran'da milletvekilliği seçimlerinde aday adayı olmak için, 10 Şubat tarihinden geçerli olmak üzere MİT Müsteşarlığı görevinden ayrıldığını belirten istifa dilekçesini Başbakanlık makamına sundu.

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) ilan ettiği takvime göre aday adayı olacak kamu görevlilerinin 10 Şubat 2015'e kadar görevlerinden ayrılmaları gerekiyor.

ARINÇ: YAPTIĞI GÖREV BENCE DAHA ÖNEMLİ

Fidan'ın istifası öncesi katıldığı bir televizyon kanalında canlı yayında soruları cevaplayan Arınç, “Sadece milletvekili olacaksa buna hiç gerek yok. Yaptığı görev bence daha önemli. Şahsen kendisinin bakan olmasını uygun görmüyorum. Süpermen görevi verilmiş bir insanın bir vekil olarak parlamentoya girmesini israf olarak görürüm.” değerlendirmesinde bulundu.

Arınç, canlı yayında soruları cevaplamaya devam ederken Hakan Fidan'ın istifa ettiği haberini öğrenince sadece "Hayırlı olsun" demekle yetindi.