Adana ve Hatay'da MİT'e ait TIR'ların durdurulmasıyla ilgili 19'u tutuklu 33 muvazzaf askerin yargılandığı davanın 7. duruşması tamamlandı. Avukat Tolga Kaan Pataz, 7. duruşmada 9 sanığın ifade verdiğini belirterek duruşmanın 7 Ekim tarihine ertelendiğini söyledi.

Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya tutuksuz 14 sanık ile avukatları katıldı. Selam Tevhid soruşturması kapsamında tutuklu askerler ise mahkemeye SEGBİS sistemi ile bağlandı. Ancak mahkeme heyeti, duruşmada hazır bulunan tutuksuz sanıkların ifadesini aldı. öğleden önceki duruşmada bir sanığın ifadesi alınırken saat 14.00'te başlayıp 17.30'da sona eren duruşmada 8 sanık ifade verdi.

Avukat Tolga Kaan Pataz, duruşmanın ardından yaptığı açıklamada, Adana'da durdurulan MİT'e ait olduğu iddia edilen TIR'larla ilgili dosyanın duruşmasına saat 09.00'da başladığını söyledi. Pataz, İstanbul'da başka suçtan tutuklu olan müvekkillerin hazır edilmesi için 10.30'a kadar beklenildiğini ve SEGBİS denilen görüntülü ve sesli sistem ile savunmalarının alınması için teknik çalışma yapıldığını bağlantı kurulduğunu kaydetti.

Av. Pataz, "Ancak SEGBİS sistemi ile savunma verecek sanıkların bir kısmı teknik bir takım vasıtalar, bilgisayar barkovizyon sistemi kullanmak istediklerini belirtince duruşma salonunda hazır olan sanıklardan başlanmak suretiyle devam etti. Bugün itibarıyla 9 sanık savunmalarını verdi. Mahkeme heyetinden SEGBİS sisteminin sakıncaları, iletişimdeki kopuklukları dile getirdiğimiz için başka suçtan tutuklu bulunan sanıkların Adana'ya getirilerek burada savunma yapmalarını talep ettik. Mahkeme heyeti bu konuyla ilgili kurumlarla yazışma yapılacağını bunun mümkün olması halinde bu sanıkları da Adana'ya getirilerek savunmalarının duruşma salonunda yüz yüzelik ilkesi gereğince alınması konusunda bir ara karar tesis etti. Duruşmayı 9 Ekim tarihine erteledi." diye konuştu.

Av. Pataz, ayrıca 7 sanığın duruşmalardan vareste tutulması talebinin mahkeme tarafından uygun görüldüğünü anlatarak, "Onların artık duruşmaya gelme gibi bir zorunluluğu yok. 7 kişi duruşmadan vareste tutulma talebinde bulundu. Mahkeme heyeti tamamını kabul etti." dedi.