Aile ve Evlilik Terapisti Dr. Obengül Ejder, günümüzde pek çok çalışanın sıkça şikâyet ettiği bir kavram olan mobbingin, (yıldırma amaçlı psikolojik taciz) kişinin sağlığını olumsuz etkilediğine dikkat çekti.

Dr. Ejder mobbingin, çalışma ortamında baskı, taciz veya duygusal eziyet uygulanarak hedef üzerinde üstünlük kurmak, buyruğu altına almak, korkutarak kontrol altında tutmak veya bezdirerek yok etmek amacıyla bir kişiyi sindirmek ve iş ortamından uzaklaşmasını sağlamak anlamında kullanıldığını ifade etti.
Ejder, "Maalesef ki psikolojik şiddet eğitim düzeyi yükseldikçe daha ince ve fark edilmesi güç bir şekilde uygulanıyor ve hukuksal süreçte ispatlanması güçleşiyor." dedi.

Psikolojik şiddete maruz kalan kişilerin, bulundukları ortamlarda (ev-çalışma-sosyal ortam) şüpheci, gergin, kendilerini güvende olmayan durumda hissettiklerini vurgulayan Dr. Obengül Ejder, "Uyku, konsatrasyon, kaygı, panik bozukluğu yaşarlar hatta depresyona girerek, sosyal ortamlardan veya çalıştıkları kurumdan uzaklaşmak isterler." şeklinde konuştu.