Zeytinburnu'ndaki bir mobilya imalathanesinde çıkan yangın korku ve paniğe neden oldu. Merkezefendi Oto Sanayi Sitesi içerisindeki yangında çevredeki işyerleri büyük tehlike atlattı.

Yangın Merkezefendi Mahallesi, Merkezefendi Oto Sanayi Sitesi Emayeci Mescid Sokak'taki mobilya imalathanesinde 16.00 sıralarında meydana geldi. İddialara göre; işyerinde temizlik yaptığı öğrenilen çalışanın yaktığı çöplerden sıçrayan kıvılcım mobilya imalathanesine kısa sürede yayıldı. İş yerindeki yanıcı maddeler sebebiyle alevler bütün işyerini kapladı. İş yerinde tüpler olduğu bilgisi çevredeki iş yerleri ve çalışanlarda paniğe neden oldu. Yan dükkanlardaki çalışanlar, kapı önündeki araçlarını olay yerinden uzaklaştırabilmek için büyük çaba sarf etti.

Yangın ihbarı üzerine olay yerine Fatih, Bayrampaşa, Zeytinburnu ve Bakırköy'den itfaiye ekipleri sevk edildi. Mobilya imalathanesinin kullanılamaz hale geldiği yangında, imalathanenin hemen yanındaki bir işyerinde de maddi hasar meydana geldi. Görgü tanıkları, yangının bir anda çıktığını ve tüm işyerini kapladığını aktardı. Bir başka görgü tanığı da dükkandaki köpeğini güçlükle kurtarabildiğini söyledi.

İtfaiye ekiplerinin yaklaşık 1 saatlik çalışmasıyla söndürülen yangında herhangi bir yaralanma ve can kaybı yaşanmazken, maddi hasar meydana geldi.