Yaşar Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü 3. sınıf öğrencilerinin, Mobilya Tasarımı dersi kapsamında selfie (özçekim) konseptiyle tasarladıkları ürünler, MODEKO 2015-26. İzmir Mobilya Fuarı’nda görücüye çıktı.

Sosyal medyada yılın en popüler faaliyeti haline gelen özçekim akımı, mobilya tasarımlarına da yansıdı. Öğrenciler, bu akımdan yola çıkarak kendilerini yansıtan mobilyalar tasarladı. Her biri ayrı hikayeye sahip tasarımlarda kimi şeker hastalığından, kimi çok sevdiği yeğenlerinden, kimi de karmaşık iç dünyasından ilham aldı. Ortaya dikkat çekici oturma grupları, aydınlatma elemanları, raflar, sehpalar ve tamamlayıcı aksesuarlar çıktı. Öğretim görevlileri Ceren Polat, Cengiz Ultav, Can Külahçıoğlu, Sevda Balcıoğlu ve Can Aysan ile araştırma görevlileri Eda Paykoç ve Burçin Hancı Geçit’in yürüttüğü Mobilya Tasarımı dersi kapsamında yapılan tasarımlar, MODEKO'da sergileniyor.

İNSÜLİN KALEMİ İLHAM VERDİ

Şeker hastalığı sebebiyle insülin kullanan Hakan Sevinç, “Hastalığım nedeniyle 17 senedir insülin kalemi kullanıyorum. Bu nedenle insülin kalemini andıran bir aydınlatma ünitesi tasarlamak istedim. İnsülin kaleminin ortasında, insülin sıvısı görünür. Buna bir gönderme yaparak tasarladığım aydınlatma ünitesinin ortasını şeffaf dizayn ederek, elektrik kablolarını buradan geçirdim. Aydınlatmayı da en tepeden başlayacak şekilde dizayn ederek, iğnenin ucundan çıkan insülini sembolize etmeye çalıştım.” dedi.