Ünlü modacı Ahmet Özceyhan, milletvekili adaylarına giyim konusunda tavsiyelerde bulundu. Özceyhan, kadın adayların giysilerinde Türk nakışlarından izler taşımasını, genç adayların ise tüvit (tweed) kumaş kullanmalarını tavsiye etti.

Cihan Haber Ajansı (Cihan) muhabirine siyasilerin kıyafet seçimi konusunda açıklamalarda bulunan Özceyhan, milletvekili adaylarına çok büyük görev düştüğünün altını çizdi. Özceyhan, milletvekili adaylarına halka yakın olmak, biraz onlar gibi giyinmek, onların yakınında olmak kıyafetlerinde çok abartıya kaçmadan pantolon gömlek ceket gibi üçlü takım giymeleri tavsiyesinde bulundu. Özceyhan, ’’Üçlü takımlar pantolon yelek ceket bunlar bir erkeğin giyimindeki klasik ama çok şık güzel bir uygulama. Yeleksiz bir takım bir milletvekili adayının giymesini ben kendi işimle ilgili çok fazla bağdaştırmıyorum. Şık bir erkek mutlaka güzel bir pantolon şık bir ceket ve içine yeleğin görünebileceği klasik bir İngiliz yelekleri gibi bir yelek giymesi lazım. Kolları mutlaka işlevsel olmalı, kol ağızları düğmeleri açılıp kapanmalı.’’ dedi.

ORANTILI GİYİNMELİLER

Milletvekili adaylarından orantılı giymelerini tavsiye eden Özceyhan, şunları kaydetti: "Kollar kimi zaman ben görüyorum çok eleştirdiğim ve yadırgadığım şeyler parmaklarına kadar kol boyları uzun oluyor. Mutlaka ceketin kolundan gömlekler 1.5 cm görünmeli. Ceket kol boyları gömleği hiçbir zaman kapatmamalı Omuzlar çok geniş olmamalı oranları neyse onlara göre yaptırmalı. Dünyadaki en iyi terziler bilimsel olarak Türkler’dir. Mümkünse eğer imkanları olursa vaka zamanları çok olmayacak mutlaka iyi bilen terzilere de diktirebilirler. Çünkü onlar oranları prova yaparlar ölçülerini alırlar o ölçülerine göre proporsiyonlarını çok iyi ayarlayarak dikerler.’’ ifadelerini kullandı.

GENÇ VEKİLLER TÜVİT KUMAŞLARDAN GİYİNEBİLİRLER

Özceyhan, genç milletvekili adaylarının tüvit (tweed) kumaşların renklerinden giymelerini tavsiye etti. Özceyhan,’’Bir seçim bölgesine gittikleri zaman bir tüvit ceket olursa içinde 5 tane renk olur onun 5 tanede pantolon alsalar yanına aynı ceketle her gün başka giyinmiş kadar güzel, her gün bir başka kıyafet taşıyor gibi herkesin karşısına farklı çıkabilir. Bu da işin başka bir sırrıdır. Mutlaka yanlarına üçer beşer tane gömlek almaları bu gömleklerin açık gri, beyaz olmamak kaydı ile çok açık krem açık gri, açık mavi, hatta siyah ve bordo tonları olabilir, diğer takımlarla bu renkleri hep giyebilirler. Bunlar seçim bölgelerinde milletvekili ve siyasi liderlere çok rahatlık verecektir.’’ diye konuştu.

"BAYAN VEKİLLERİN GİYSİLERİNDE TÜRK NAKIŞLARINDAN İZLER TAŞIMALI "

Bayan milletvekillerine de tavsiyelerde bulunan Özceyhan, ’’Onlar mutlaka Türk nakışlarından izler taşısınlar gittikleri yerlerde mesela bir Kars iline gidiyorlarsa bayan milletvekili adaylarımız o yörenin el nakışlarından bir yerinde aplike olsun yama olsun bir küpe bir kolyesi olsun. Ege illerinden birine gidiyorlarsa o yöreye ait bir nakış ya da bir fular taksın. Kol ağızlarına bir iğne oyası bir mekik oyası kullanabilirler. Bayan milletvekili adaylarımız kendimize ait Türk nakışlarımızdan kullanırlarsa eğer o yörenin hanımları kendilerine yakın hissedeceklerdir.’’ dedi.