Yozgat Belediyesi ve Türk Hava Kurumu (THK) tarafından çocuklara yönelik düzenlenen model uçak kursu tamamlandı, kursiyerlerin belgeleri törenle verildi.

Türk Hava Kurumu Yozgat Şubesi'nde gerçekleştirilen model uçak kursuna 10 öğrenci katıldı. Eğitimlerini tamamlayıp belge almaya hak kazanan öğrenciler, düzenlenen sertifika töreninde becerilerini gösterme imkanı buldu. Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, tören öncesinde THK Yozgat Şube Başkanı Hasan Coşkun ile sohbet etti. Arslan, bu yıl ilkini düzenleyecekleri 'Spor Şenliği' etkinliklerinin geleneksel hale getirilip, her yıl tekrarlanacağını söyledi. Arslan, farklı branşlarda gerçekleştirilecek spor etkinlikleri için Çeşka Kalesi bölgesinin düşünüldüğünü ifade etti. THK Başkanı Coşkun ise Sürmeli Festivali etkinlikleri içerisinde havacılık sporlarına ilişkin bir etkinlik düşündüklerini belirtti.

Belediye Başkanı Kazım Arslan, çocukların yaptıkları çalışmaları inceledikten sonra sertifikalarını verdi. THK'nın son dönemlerde çok güzel çalışmalar yaptığını, model uçak kursunun da bunlardan birisi olduğunu söyleyen Arslan, daha önce model uçak ve yamaç paraşütü yarışmaları yapıldığını, şimdi de çocukları havacılığa özendirmek amacıyla kurs açıldığını kaydetti.

THK Yozgat Şube Başkanı Hasan Coşkun da model uçak kursunun sportif havacılığı geliştirmek ve çocuklara havacılığı öğretmek için yapıldığını, belgelerin üniversiteye girişte havacılık okullarında öncelikli olduğunu ifade etti.