Türkiye ile Nahçıvan arasında, ticareti geliştirmek amacıyla modernizasyon çalışmaları biten Dilucu Sınır Kapısı'nın açılışı gerçekleştirildi.

Törene Gümrük ve Ticaret bakanı Cenap Aşcı ve eski bakan Hayati Yazıcı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rıfat Hisarcıkoğlu, Azerbaycan Gümrük İdaresi Başkan Yardımcısı Asef Memedov, Iğdır Valisi Davut Hanel, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşcı açılıştaki konuşmasında Türkiye ve Azerbaycan arasındaki dostluk bağlarına vurgu yaparak, şunları kaydetti: "Dilucu kapımız, ‘iki devlet, tek millet’ anlayışıyla kardeşlerimize kavuştuğumuz hassas, kurduğumuz bir kapı. Bu kapıda şu ana kadar geçen yıl 13 bin araç girmiş çıkmış, 560 bin kardeşimiz de gelmiş gitmiş. Bu sayılar yeterli mi? Asla değil. Arttırmamız lazım. Sizlerin dünyaya açılan kapısı olmaktan biz son derece mutluyuz. Sizin mallarınızı dünyaya ulaştırmaktan son derece mutluyuz. Bizim mallarımızı da sizin oralarda kardeşlerimizle paylaşmaktan son derece mutluyuz. Yenilenme sonrası inşallah son derece büyüyecek. Bu ticaretten hem siz, hem biz, hem de tüm insanlık kazanacaktır diye umuyoruz.”

TOBB Başkanı M. Rıfat Hisarcıkoğlu da, "Demek ki Iğdır’da gördüğümüz şu; umut var, zenginleşme potansiyeli var ki Iğdır, Türkiye’nin daha üstünde bir performans sergiliyor. Şimdi Dilucu sınır kapımızla birlikte Iğdır’ın geleceği çok daha parlak olacak. Çünkü biz aslında sadece gümrük kapısı açmıyoruz. Aslında bu açtığımız bir zenginlik kapısıdır." ifadelerini kullandı.

Cenap Aşcı ve beraberindeki heyet sınır kapısının açılışından sonra Ortaköy’e geçip burada Iğdır Ticaret ve Sanayi Odası Ortaokulu’nun açılışını yaptı.