İstanbul'da bir araya gelen modifiye araç sürücüleri, Mersin'de üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın katledilmesini konvoyla protesto etti. Merter'de buluşan grup, Özgecan'ın fotoğrafı ve Türk bayraklarıyla süsledikleri araçlarıyla E-5'ten Avcılar istikametine konvoy halinde ilerledi.

Modifiye araç sürücüleri, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın katledilişini protesto amacıyla toplandı. Merter'de buluşan sürücüler, araçlarını Türk bayrakları ve Özgecan'ın fotoğraflarıyla süsleyip trafiğe çıktı. Grup adına açıklama yapan İlyas Demir, yaşanan katliama sessiz kalmamak adına böyle bir eylem gerçekleştirdiklerini belirterek, "Bayanların başı sağolsun, hepimizin başı sağolsun. Kısa zamanda örgütlendik. Kendi çapımızda destek vermek istedik." diye konuştu.

Katılımcı Meltem Ünay ise "Özgecan kardeşimize çok üzüldük. Herkesin başı sağolsun öncelikle. Sessiz kalamadık biz de çıktık. İnşallah artık son diyelim." açıklamasını yaptı.

Kendisinin de bir üniversite öğrencisi olduğunu belirten Burçin Mil ise "Özgecan da bir üniversite öğrencisiydi vahşice katledildi. Umarım cezalarını bulur bunu yapanlar ve son olur. Buna dikkat çekmek için buradayız zaten hepimiz." şeklinde konuştu.

Açıklamaların ardından grup konvoy halinde Avcılar'a ilerledi.