Mersin'de yıkılan eski otogarın molozları içindeki hurda demirler Suriyeli çocukların geçim kaynağı oldu. Çocuklar canlarını hiçe sayarak moloz yığınları arasında ailelerine bir parça ekmek götürebilmek için çaba gösteriyor. 4 yaşındaki bir çocuğun elindeki balyozla betonu parçalayarak demir çıkarmaya çalışması ise dramı gözler önüne seriyor.

Mersin'de Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkımı gerçekleştirilen eski otogardan çıkan hurdalar Suriyeli çocukların ekmek kapısı oldu. Eski otogarın yıkıldığı haber alan Suriyeli çocuklar kilosu 30 kuruşa sattıkları demirleri alabilmek için canlarını hiçe sayıyor. Demirleri alabilmek için çalışan Suriyeli çocukların görüntüsü yürek burkan görüntülere sahne oluyor. Yaşları 3 ile 12 arasında değişen çocuklar demirleri kapabilmek için adeta birbirleri ile yarışıyor. İş makinasının yıkımı tamamlaması ile molozlar arasında kalan demirleri almak isteyen çocuklar tehlikeye aldırmadan yıkılan alana giriyor. Çocuklar toz toprak ve molozlar arasında topladıkları demir parçalarını boylarını aşan çukurdan güçlükle çıkararak satmak için götürüyor. 4 yaşlarındaki bir çocuğun elindeki kendinden büyük balyozla beton bloğu zorla parçalayarak içindeki demiri çıkarmaya çalışması ise yaşanan dramı gözler önüne seriyor. Çocuklar zabıta ekiplerinin uyarmasına rağmen alabildikleri demirlerle olay yerinden ayrılıyor.

Ekmek paralarını çıkarmak için çalıştıklarını söyleyen çocuklardan biri "Para yok, ekmek yok, iş yok çalışıyoruz, demirleri satıp ailemize bakıyoruz" diye konuştu.