İzmir'de yaşayan emekli vatandaş Canan Ergün, 4,5 yıl önce kolon kanserine yakalandı. Bu amansız hastalıkla mücadelesi sırasında kendisine moral olur diye Konak Belediyesi’nin açtığı cam boncuk, takı tasarım ve keçe kurslarına katıldı. Bunlara 2,5 yıl devam eden Ergün önce kanseri yendi, ardından da el emeği ürünlerini Çeşme ilçesine bağlı Alaçatı’da açtığı stantta turistlere satmaya başladı. Ergün, “Hem üniversitede okuyan çocuğumun okul masraflarını karşılamada eşime destek veriyorum hem de emeklerimin değer görmesinden dolayı mutluluk duyuyorum.” dedi.

İzmir’de Kadın, Sosyal Politikalar ve Projeler Müdürlüğü’nü ilk kuran belediye olan ve kadın istihdamını arttırmaya yönelik projelere her fırsatta destek veren Konak Belediyesi, bünyesindeki semt merkezlerinde açtığı kurslarla kadınların emeklerini kazanca dönüştürmesine öncülük ediyor. İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütülen kurslar sayesinde meslek edinme imkanı bulan kadınlar, hem boş zamanlarını değerlendiriyor hem de ürettiklerini satarak aile bütçesine katkı sağlıyor.

Kurslar sayesinde hayatının değiştiğini söyleyen Ergün, “Eşim de ben de emekliyiz. Üniversitede okuyan bir oğlumuz var. 4,5 yıl önce kansere yakalandım. Tedavi sürecimde kendime oyalanabileceğim bir şeyler aradım. Zor bir süreçti. Tam bu sırada Konak Belediyesi’nin kurslarını gördüm ve başvurdum. Kursta yeni arkadaşlıklar edindim, el becerimi geliştirip yeni şeyler öğrendim. Tedavi sürecime büyük katkısı oldu.” dedi.

ÖRNEK OLUYOR

Kışları İzmir’de, yazları ise doğup büyüdüğü yer olan Alaçatı’da geçirdiklerini anlatan Canan Ergün, “Çeşme Belediyesi’nden kiraladığım stantta emeklerimi sergiliyor ve satışa sunuyorum. İnsanlar çok beğeniyor ve evlerine alıyorlar. Emekli maaşımız yetersiz olduğundan hem çocuğumun okul masraflarını karşılamada eşime destek veriyorum hem de emeklerimin değer görmesinden dolayı mutluluk duyuyorum. Başta Konak Belediye Başkanımız Sema Pekdaş’a, bizlere böyle bir imkan sağladığı için ve çok sevdiğim eğitmenlerime, bizlere güzel şeyler kattığı için çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.