Amerika Birleşik Devleteleri’nin Atlanta Eyaletinde eğitim hayatına devam eden Morehouse College yetkilileri Türkiye’de çeşitli yerlere ziyarette bulundu. Heyet Bursa’ya da gelerek Bursa Orhangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep İleri’yi ziyaret etti. Akademisyenler, yüksek lisans öğrencileri ve college dekanından oluşan heyete üniversite hakkında bilgi verildi.

College dekanı Terry F. Walker Türkiye’yi ve Bursa’yı çok beğendiklerinin söyledi. Bursa Orhangazi Üniversitesi hakkında açıklama yapan Walker, ‘’Çok yeni bir üniversite olmasına rağmen iyi bir ivme kazanmış. Dünyanın değişik ülkelerinden bir çok öğrencinin burada okuması ilerisi için çok önemli. Farklı ülkelerden gelen öğrenciler üniversitenin uluslararasılaşmasında önemli rol oynuyor. Üniversite hakkında detaylı bilgi sahibi olduk. İlerleyen süreçte ortak çalışmalara imza atabiliriz’’ dedi.

Ziyaretten memnun kaldığını ifade eden Prof. Dr. Recep İleri, ’’Üniversitemiz adına önemli bir adım. Görüşmeler çok olumlu geçti. Umarım kısa zamanda antlaşma yaparız. Şu an üniversitemizde 47 farklı ülkeden öğrenci var. Bu sayının artması için çalışmalarımız devam ediyor’’ şeklinde konuştu.