Son günlerde artan motosiklet hırsızlığı Emniyet'i harekete geçirdi. Bir vatandaşa ait motosikleti evinin önünden çalan şahıslar güvenlik kamerasına yakalandı. Kamera kayıtlarını inceleyen polisler hırsızları yakalamak için geniş çaplı araştırma başlattı.

Samsun’un Terme ilçesinde artan motor hırsızlığı olayları Emniyet ekiplerini harekete geçirdi. Gece motorunu çalan vatandaşların güvenlik kamerası görüntülerini Emniyete ulaştıran Bünyamin Şahin isimli vatandaş, suç duyurusunda bulunarak motor hırsızlarının yakalanmasını istedi.

Çay mahallesi Kocaman caddesi üzerinde bulunan evinin önünden 27 Temmuz gecesi motosikleti çalınan Bünyamin Şahin, hırsızların rahat tavırları karşısında şaşkınlığını gizleyemediğini belirtti. Şahin, şunları kaydetti: “Evimin önünde duran motosikleti her zamanki yerine koyup evime çekildim. Sabah işe gitmek için kalktığımda motorun yerinde olmadığını gördüm. Akrabalarıma sordum kimsenin bilgisi olmayınca çalındığını düşünerek polise ihbarda bulundum. Sonra apartmanda bulunan güvenlik kamerasına baktık 3 kişinin gece yarısından sonra motoru alarak uzaklaştığını gördüm. Kamera kayıtlarını izleyince şaşkınlığımı gizleyemedim. Motosikleti çalan şahısların rahat tavırları şaşkınlığımı daha da arttırdı. Kamera kayıtlarına bakıldığında 3 kişi rahatlıkla gözüküyor, biri önden elinde feneriyle gidip etrafı kontrol ediyor. Diğer 2 arkadaşı da motorun yanına yaklaşıp biraz uğraştıktan sonra iterek götürüyorlar.”

Motorunun bulunmasını isteyen Şahin, "Polislerin hırsızları yakalayarak ceza almaları için elinden geleni yapacağını belirtti. Benim motosikletimi çalanlar yakalanmazsa başka yerlerde de hırsızlığa devam edecekler, insanları bu şekilde maddi kayıplara uğratacaklardır. Bunun için Terme de sadece benim değil başkalarının da motorları çalınıyor, bunun için motosiklet hırsızlarının yakalanmasını istiyorum." dedi.