Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Motosikletli Polis Timleri Temel Eğitim Kursunu tamamlayan polisler görevine başladı.

Hanefi Mahçiçek Stadı'nda uzman eğitmenlerce verilen seri ve ileri sürüş tekniği başarıyla tamamlayan polislere sertifikaları verildi.

İçişleri Bakanlığının Resmi Gazetede yayımlanan atama kararına göre merkeze atanan Emniyet Müdürü Metin Aşık, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş'ın yeni göreve başlayan motosikletli polis timleriyle daha güvenli bir il olacağını söyledi.

Kentte göreve başladığında iki motosikletli ekibin bulunduğunu hatırlatan Aşık, "Kentteki motorize ekip sayısı bugün itibariyle 14'e çıktı. Kursa katılan arkadaşlarımız eğitimlerini tamamladılar. 'Yunus' polislerinin algısı diğer polis ekiplerine göre algısı daha yüksek oluyor" dedi.

- "Böyle bir tayini beklemiyorduk"

Bir gazetecinin, görev yerinin değişmesini hatırlatması üzerine Aşık, devlet memurluğunun atamayla başlayıp atamayla bittiğini belirtti.

Her şeyin bir başlangıcının ve bir de sonunun olduğunu vurgulayan Aşık, "Yaklaşık 1,5 yıldır Kahramanmaraş'ta görev yapıyorum. Bu sürede geçmiş yıllara oranla olaylarda düşüş olduğunu gördüm. Bu bir görev değişimi ve böyle bir tayini beklemiyorduk. Devamlılık devletin bekasıdır, görevlilerin biri gider biri gelir."