Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, motor ustası Yavuz Uzuner, yaz mevsimi dolayısıyla motosiklet kullanıcılarının motor bakımlarını ve lastik kontrollerini mutlaka yaptırması gerektiğini söyledi.

Ereğli'de yaz mevsiminin gelmesi ile motosiklet kullanıcılarının sayısı arttı. Sürücülere motosikletlerinin gerekli bakımlarını yaptırmaları konusunda hatırlatmada bulunan motor ustası Yavuz Uzuner, fren ve diğer tertibatların bakımı zamanında yapılmaması halinde kazalara davetiye çıkardığına dikkat çekti. Uzuner, "Herkes yalnız motorlarının yazlık bakımlarını yaptırmak için gelmemeli, frenlerini kontrol ettirmeli, fren yağlarını değiştirmeli." dedi.

LASTİKLERE DİKKAT ETMELİLER

Motosiklet lastiklerinin hayati önem taşıdığını ve lastiklerin kullanım süresine göre mutlaka yenilenmesi gerektiğini de kaydeden Yavuz Uzuner, "Tarihi geçmemiş, dış derinliği 3 milimetrenin altına düşmemiş lastikler kullanılması gerekmektedir. 5 seneyi geçen lastikler sertleşmiş olduğundan yol tutuşu azaltır. Islak havalarda ıslak geçişlerde, ıslak yollarda çok büyük kaymalar yaşatabiliyor." uyarısında bulundu.

Uzuner, sürücülere kask uyarısı da yaparak, "Özellikle sıcak havalarda kasksız ve montsuz motosikletlere binmemelerini tavsiye ediyorum. Bu havalarda özellikle yolda kalkan tozdan dolayı kasklarını takmalarını tavsiye ediyorum." diye sözlerini tamamladı.