İstanbul'da lüks motosikletleri çalıp parçalara ayırarak satan bir hırsızlık çetesine yönelik operasyonda 17 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri lüks motosiklet sahibi kişilerin şikayetlerini değerlendirerek açılan soruşturma kapsamında kayıp motosikletleri aramaya başladı. Yapılan çalışmalarda motosiklet çalan bir suç örgütünün izine rastlayan Oto Horsızlık Büro Amirliği ekipleri, şebeke üyelerini tespit etmek için teknik ve fiziki takip yaptı.

Araştırmalarda şebeke üyelerinin çaldıkları lüks motosikletleri parçalayıp sattıkları bilgisine ulaştı. Çalışmaların tamamlanmasının ardından sabah erken saatlerde İstanbul ve Trabzon'da eş zamanlı baskınlar yapıldı. Polis ekipleri Bahçelievler, Kağıthane, Esenyurt, Ümraniye, Avcılar, Esenler, Güngören ve Büyükçekmece'de toplam 36 ev ve iş yeri ile Trabzon'daki 2 adrese girdi.

Haklarında yakalama kararı bulunan 17 şüphelinin gözaltına alındığı operasyonda 2'si uzun namlulu, 2'si glock tabir edilen tabancalar olmak üzere 8 silah, demir kesme makasları ve bir miktar para ele geçirildi.

Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülen şüphelilerin 20 ayrı motosiklet hırsızlığı suçlamasıyla işlemlerinin devam ettiği bildirildi.