Üç gün sürecek 6. Uluslararası Manavgat Motosiklet Festivali başladı. Festivale Almanya, Fransa, Bulgaristan ve Yunanistan'dan 5 bin motosiklet tutkunu katıldı. Festivalin organizasyon sorumlusu Manavgat Belediyesi, turizm şehrine gelen motosikletçiler için Titreyengöl-Boğaz mevkiinde 64 dönüm alana kamp alanı kurdu. Festivale kayıt yaptıran motosikletçiler, etkinlikler kapsamında çadır kurdu.

Antalya'nın Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, bu sene 23-26 Temmuz tarihleri arası 6'ncısını düzenledikleri festivale Almanya, Fransa, Bulgaristan, Yunanistan ve 81 ilden 5 bin motorcunun katıldığını söyledi. Festivalle her yıl 4,5 milyon turistin tatil yaptığı Manavgat'ı dünyada tanıtmak ve kalıcı dostluklar köprüsü kurmak olduğunu belirten Sözen, kendisinin de küçük yaştan itibaren motosiklet kullandığını ve imkanları ölçüsünde dünyadaki bu tür etkinliklere katılmaya çalıştığını kaydetti.

Motosiklet tutkunları tarafından Manavgat'ın dünyada tanındığını belirten Sözen, "Bu sene ayrıca festivalde muhtemel motosiklet kazalarının önüne geçme ve dikkatli motor kullanımıyla ilgili festival alanında 'dikkatli motor kullanım' kursu verilecek. Bu seneki festivali her yıl etkinliğimize katılan, geçtiğimiz günlerde geçirdiği kalp kriziyle aramızdan ayrılan motosiklet tutkunu usta tiyatro ve sinema oyuncusu Sümer Tilmaç'a ithaf ettik." diye konuştu.