İstanbul'da çok sayıda lüks motosikleti çalıp parçalara ayırarak sattıkları iddiasıyla yakalanan 20 şüpheli, adliyeye sevk edildi. Polis, şahısların yaptığı bir motosiklet hırsızlığına ait güvenlik görüntüleri ile operasyon anını da basınla paylaştı.

İstanbul Emniyeti’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü’nce, İstanbul’da lüks motosikletleri çalan bir şebeke belirledi. Oto Hırsızlık Büro Amirliği, şebeke üyelerini tespit etmek için 6 ay teknik ve fiziki takip yaptı. Araştırmalarda şebeke elebaşının Alparslan K. olduğu anlaşıldı. Suç örgütünün İstanbul’un çeşitli ilçelerinde 19 lüks motosiklet çaldığı belirlendi. Tamirhanelerde parçalanan araçların, ikinci el yedek parça olarak satıldığı ortaya çıkarıldı. Sivil ekiplerce yapılan takip çalışmalarının ardından operasyon için start verildi. Polis, 36’sı İstanbul’da, 2’si Trabzon’da 38 adrese eş zamanlı baskın yaparak, aralarında şebeke elebaşının da bulunduğu 20 şüpheliyi gözaltına aldı. Şüpheliler bugün adliyeye sevk edildi.

Polis, operasyon anına ait görüntüler ile zanlıların yaptığı bir hırsızlık olayını basınla paylaştı. Görüntülerde, 2 kişinin kapalı alandaki motosikleti çalma görüntüleri yer alıyor. 2 zanlı önce kapıyı açıp içeri giriyor, daha sonra lüks motosikleti çalarak olay yerinden uzaklaşıyor.

Ayrıca, polisin çeteye yönelik operasyona da görüntülere yansımış durumda. Özel harekat timlerinin de katıldığı operasyonda polis, önce belirlenen evlere giriyor. Şüpheliler bir bir yakalanıyor. Ayrıca aramalarda çok sayıda silah ve yüklü miktarda para ele geçiriliyor.