Askerlik yaptığı Kayseri'den izinli olarak geldiği memleketi Kırşehir'de, motosiklet kazasında hayatını kaybeden piyade er, toprağa verildi.

Kayseri'deki birliğinden izinli olarak memleketi Kırşehir merkeze bağlı Karahıdır kasabasındaki ailesinin yanına gelen piyade er Abdullah Demirbaş (20), dün gece bindiği motosiklet ile kaza geçirdi. Kazada hayatını kaybeden Demirbaş'ın cenazesi, Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan alınarak, Karahıdır kasabası Merkez Camii'ne getirildi. Demirbaş'ın cenazesi, düzenlenen askeri tören ve kılınan cenaze namazının ardından kasaba mezarlığında toprağa verildi.

Cenazeye ailesi ve yakınları, Kırşehir Milletvekili Salih Çetinkaya, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, il protokolü ve askeri yetkililer katıldı. Demirbaş'ın babası Bekir ve annesi Ayşe Demirbaş, cami önünde taziyeleri kabul etti.

Abdullah Demirtaş ve akrabası Zakir T. dün gece saatlerinde motosiklet ile kasaba içinde gezintiye çıkmış, Yayla Mahallesi'nde yeni mıcır dökülen yolda hâkimiyeti kaybederek kaza yapmıştı. Demirbaş, 112 Acil Sağlık ambulansı ile Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılırken yolda hayatını kaybetmiş, arkasında oturan akrabası Zakir T. yaralanmıştı.