Hatay’ın Erzin ilçesinde bir motosiklet sürücüsüne çarptıktan sonra kaçan araç sürücüsü, 1 haftadır bulunamadı. Tedavisi devam eden motosiklet sürücüsü Recep Algül’ün ise omurilik kemiği kırıldı. Kırılan kemiklerin yerine Algül’ün beline platin takıldı.

Kaza, 13 Mayıs Çarşamba günü Mustafalı Mahallesi’nde bulunan cami önünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, ana yolda ilerleyen Recep Algül (25)’ün kullandığı 31 YF 271 plakalı motosiklete, yan yoldan aniden çıkan sürücüsünün ismi öğrenilemeyen 31 VF 960 plakalı araç çarptı. Çarpmanın etkisiyle Algül ağır yaralandı. Vatandaşların olay yerine çağırdığı ambulansla Algül, önce Erzin Devlet Hastanesi’ne, ardından İskenderun Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Omurilik kemiklerinde kırık meydana gelen Algül’ün beline ameliyatla platin takıldı.

Bu arada görgü tanıklarının ifadesine göre araçtan 5 kişi indi. Şahıslar, sürücünün yaralı olduğunu görünce araçlarına binerek olay yerinden hızla uzaklaştı. Oğluna çarpıp kaçan sürücünün 1 haftadır bulunamadığını belirten ve olaya tepki gösteren baba Yahya Algül, “Artık Türkiye’de trafik kazaları bile faili meçhul olaylar arasına girmeye başladı. Oğlum 1 haftadır hastanede tedavi görüyor. Ne arayan, ne soran var. Emniyete gidiyoruz, ‘Kardeşim acele etmeyin bulacağız’ cevabını alıyoruz.” dedi.

PLAKASI BELLİ ARAÇ, 1 HAFTADIR BULUNAMADI

Oğlu Recep Algül’e çarptıktan sonra kayıplara karışan aracın, plakası bilinmesine rağmen bulunamadığına değinen Yahya Algül, “Aracın plakası belli. Şahıslar olay yerinden uzaklaştıktan sonra MOBESE’ye takılmışlar. Aldığımız bilgilere göre şahısların Ceyhan’da ikamet ettiğini öğrendik. Şu ana kadar hiç bir somut gelişme yok. Başımıza gelen olaya mı üzülelim, suçlular çarptı, kaçtı, hala bulunamadı ona mı üzülelim? Ne yapacağımızı şaşırdık. Çocuğumun bundan sonraki hayatını nasıl geçireceği belli değil. Eski sağlığına kavuşacak mı bilmiyoruz. Yetkililer şahısları bir an önce bulup cezasını versin.” diye konuştu.