Merkez Parti (MP) Genel Başkanı Abdurrahim Karslı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tarafsızlığını bırakarak parti lideri gibi konuşmasını eleştirdi. Karslı, "Cumhurbaşkanı Anayasa'ya göre tarafsızdır ama bizimki tarafsız değil. Hukuksuz yaşayan bir insan. Çünkü AK Parti'ye oy isteyen bir cumhurbaşkanı. Dolayısıyla devletin başı bozuk." dedi.

MP Genel Başkanı Karslı, partisinin Beşiktaş İlçe Teşkilatı'nın açılışını yaptı. Beşiktaş Cumhuriyet Anıtı önünde yapılan törende, önce ilçe yönetimi tanıtıldı. Daha sonra İstanbul'daki ilçelerin il başkanları poz verdi. Törende konuşan Karslı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın parti lideri gibi konuşmasını ve AK Parti'ye oy istemesini eleştirdi. Karslı, "Dün ilan etti Anayasayı ihlal ediyorum diye. Cumhurbaşkanı Anayasaya göre tarafsızdır ama bizimki tarafsız değil. Hukuksuz yaşayan bir insan. Çünkü AK Parti'ye oy isteyen bir cumhurbaşkanı. Dolayısıyla devletini başı bozuk. Anadolu da bir söz vardır 'ön tekerlek nerden giderse arka tekerlekte oradan gider'. Yani bu Cumhuriyetin rejimi, başıbozuk. Ne tanımıyor bu şahıs? Hiç bir şey tanımıyor. Bizim tarihimizde bir şey vardır derler ki 'Hiç olmazsa Allah'tan kork'. Allah'tan korkması noktasında ciddi tereddütlerimiz olan bir insan. Hukuk tanımayandan, Allah korkusu olmayan birinden rejim sadece sıkıntı bekler." şeklinde konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu da eleştiren Karslı, "Bu memlekette Cumhurbaşkanı maalesef hukuk tanımadığı gibi, maalesef Başbakanımız da karikatür bir başbakandır. Yani emirle hareket eden talimatla iş yapan, konuşmasında bile abisini taklit eden, üslubunu bile kaybetmiş bir arkadaşımız var." ifadelerini kullandı.

'YARGI YOLSUZLUKLARA EN SON KILIFI HAZIRLADI'

Yolsuzlukla suçlanan bakanların aklanmasına da değinen Karslı, yargı kararını ve buna dayanarak bakanları aklayan milletvekillerini suçladı. Karslı, "Bu memlekette yargının ne hale geldiğini gördünüz. Çağlayan'daki savcı takipsizlik kararı veriyor, milletvekilleri de o takipsizlik kararını esas alıp hırsız ve uğursuz, her türlü fiili sabit olan insanları beraat etmekle meşgul oluyor. Yani Cumhurbaşkanımız tarafsız olmadığı gibi Başbakanımız karikatür, yasama keyfi, yürütme de sadece taraflara çalışıyor. Yargı da bütün bu işlemlere en son kılıfı hazırlayan merci." dedi.

'ARPALIKLARDAN İSTİFADE EDİYORLAR'

VIP torpiller hakkın da konuşan Karslı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Son zamanlarda ortaya çıkan kendi yakınlarına VIP torpilleri, yetmedi kamu kurum ve kuruluşlarında güya memur olarak çalışan insanların kaç yönetim kurulunda, kaç arpalıkta sahtekarca ve insafsızca beslendiğini de görüyorsunuz. Güya kendi yanlarında memur. Beş tane on tane yönetim kurulunda, arpalıklarından istifade ediyorlar, kağıt üzerinde bir sürü holdingler var. Yaptığı hiç bir iş yok fakat yüzlerce idarecisi var. Kim bunlar? AK Parti'ye selam vermiş ve riyakarlık yapmış olanlar. Memleket soyuluyor."

'ASIL PARALEL KENDİ İÇLERİNDE'

Güneydoğu'daki gelişmelerden söz eden Karslı, hükümeti bu bölgede kurulmakta olan aslı paralel devleti görmemekle suçladı. Karslı, konuşmasına şöyle devam etti: "Güneydoğu'da bitmek üzere olan PKK zirve noktaya geldi. Devlete ortağız demeye başladı. Şimdi para pul istiyor, kendi parasını bastırıyor. Devlet kurmuş Güneydoğu'da. Bizimkiler hala başka yerlerde paralel devletler arıyorlar. Halbuki paraleli de bunların içinde, sahtesi de bunların içinde, uğursuzu da bunların için de.

Çözüm sürecine de değinen Karslı, "Çözüm diye bir şey yok. Kimsenin çözüm nedir bildiği yok. TBMM çözümü bilmez, vekiller bilmez, bakanlar bilmez, Genelkurmay bilmez, devletin güvenlik kuvvetleri bilmez. Kimse çözümü bilmez çünkü çözüm bahane maksat PKK'yı kullanarak Türkiye'yi bölmek. Şimdi hedef HDP. Parti olarak seçime gireceğini açıkladı. Maksat, AK Parti iki partiyi meclise sokmak istiyor biri kendisi birisi gizli ortağı HDP. HDP yüzde 10'a onu aşar Meclis'e girerse bir problem yok. Bütün tasarrufları beraber yapacaklar. Eğer girmezse kavga için bahane, sokakları kan gölüne çevirecekler." ifadelerini kullandı.