Merkez Parti (MP) Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum milletvekili adayı Metin Hacımustafaoğlu, ülkede işsizliğin çığ gibi büyüdünüğünü ve bunun da sorumlusunun AKP iktidarı olduğunu söyledi.

MP Millletvekili adayı, seçim bölgesi Erzurum'da çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Seçmenlerle kahve toplantılarında ve ev ziyaretlerinde bir araya gelen MP Genel Başkan Yardımcısı Hacımustafaoğlu, son yıllarda ülkede genç işsiz sayısında patlama yaşandığını ifade etti. Rant üzerine kurulu ekonomi politikasının iflas ettiğini belirten Hacımustafaoğlu, üretime dayanmayan politikaların sonucunda işsiz sayısında TÜİK verilerine göre artış yaşandığını kaydetti. Ülkede 6 milyon genç işsizin bulunduğunu ve yine 9 milyon kadar kişinin de kayıt dışı düşük ücretle ve sosyal güvenceden yoksun olarak yaşadığına dikkat çeken MP Genel Başkan Yardımcısı Metin Hacımustafaoğlu, "AKP iktidarının ekonomi politikaları iflas etti. Ekonomi kan kaybediyor. Ülkenin dinamiğini oluşturan genç işsiz sayısı 6 milyona dayandı. Gençler arasında işsizlik hızla artıyor. İktidar partisine mensuplar torpille kamu kurum ve kuruluşlarına yerleştiriliyor. Üniversite mezunu işsizlik oranı da yüzde 20'lerde. AKP iktidarı ülkeyi ekonomik olarak batırdı. İş bulamayan, gelecekten umudunu kesen genç işsizlerin varlığı çığ gibi büyümekte. Başbakan ise miting meydanlarında pembe tablo çizerek halkı kandırmakta." diye konuştu.

TOPLUM MUHABBETTEN UZAKLAŞTI
Ekonomik krizin yanı sıra ülkede birlik ve beraberliğin de ağır yara aldığının altını çizen Hacımustafaoğlu, "Ekonomik krizi bu millet atlatabilir. Ancak ülkede birlik ve beraberlik duygusu dinamitlendi. İktidarın ötekileştirici, kutuplaştırıcı söylemleri ile toplum muhabbetten uzaklaştı. Dini akidelerde erozyon yaşandı. Toplumun milli ve manevi bağlarında kopmalar yaşanıyor. Bütün bu olumsuzlukların sorumlusu ise nefret söylemleri ile yargıda, emniyette, üniversitelerde, toplumun bütün kesimlerinde ayrışmalara neden olan AKP hükümetidir. Merkez Partisi olarak biz ekonomiyi ve toplumsal bölünmüşlüğü yeniden düzeltip, kardeşlik duygusunu pekiştireceğiz." diye konuştu.