Adana Multipl Skleroz Hastaları ve Yakınları Derneği tarafından hafta içinde düzenlenecek toplantıda hastalar, hasta yakınları ve uzmanlar bir araya gelecek. Dernek Başkanı Nural Doyduk, kendi binalarında düzenleyecekleri hasta bilgilendirme toplantısında, kaynaşma ve dayanışmayı hedeflediklerini söyledi.

Halk arasında MS hastalığı olarak bilinen Multipl Skleroz, en sık 20-40 yaş arası genç erişkinlerde ortaya çıkabiliyor. Çocukları ve daha ileri yaştaki kişileri de etkileyebilen bir merkezi sinir sistemi hastalığı olan MS, genç kuşakta travmalardan sonra en sık ikinci nörolojik özürlülük nedeni olarak değerlendiriliyor. Güçsüzlük, yorgunluk, görme bozuklukları, kas fonksiyonu bozuklukları ve denge sorunları ile kendini gösteren hastalık, pek çok insanın toplumdan kopmasına yol açıyor.

MS hastalarının genelde biraz içe dönük yaşadığını ifade eden Dernek Başkanı Nurol Doyduk, hem hastaları hem de yakınlarını toplumdan koparmamak ve sosyal hayatın içinde tutmak için bu tür organizasyonları devam ettireceklerini söyledi. Bu amaçla, derneği bir yıl önce kurduklarını kaydeden Doyduk, hasta ve yakınlarına ulaşmaya çalıştıklarını ifade etti. 29 Mart Perşembe günü saat 15.00 ile 18.00 arasında Atatürk Parkı güneyindeki dernek binasında Prof. Dr. Şükrü Uğuz’u ağırlayacaklarını vurgulayan Nural Doyduk, Adana’daki hasta ve yakınlarını beklediklerini söyledi.