Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Muğla Şubesi ile Kamu Hastaneler Birliği Muğla Genel Sekreterliği arasındaki Muğla Sıktı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, yemeklerde çıktığı ileri sürülen haşerelerle ilgili kriz yeni boyut kazandı. SES Muğla Şubesi üyeleri, hastanenin yemeklerinde sıkıntılar yaşandığını, tatlının içinden böcek çıktığını iddia ederek, bir basın açıklamasıyla olayı protesto etmişti. Bunun üzerine Kamu Hastaneler Birliği Muğla Genel Sekreteri Dr. Rıza Murat Himoğlu, "Gerçek olduğu sadece iddiada kalan bir haber." demişti. SES üyeleri, son açıklamalarında Himioğlu'na, "Madem sadece iddia, o zaman Muğla Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri, yemek konusunda niçin firmayı sürekli uyarma ihtiyacı duymaktadır?" sorusunu yöneltti.

SES Muğla Şubesi yönetimi tarafından yayımlanan yazılı açıklamada, Muğla Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği'nin, "yapılan yenilik ve güzellikleri engelleyici faaliyetlerin sürekli bir odaktan çıkmasının manidar olduğu" gibi ötekileştirici dilini kabul etmedikleri belirtilerek, sağlık emekçilerinin, hizmet sunumunda çalışanlara ve halka yönelik iyileştirmelerin, revizyonların hiçbir zaman karşısında yer almadığı ancak görünen gerçeklerin de üstünün örtülemeyeceği ifade edildi. SES olarak, MSKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çalışanlara yönelik anket sonucunda tespit edilen sıkıntıları görüşmek üzere 28 Ağustos 2015 tarihinde başhekimlikten randevu talep edildiği ancak her zamanki gibi verilmediği, yemek meselesi karşısında idarenin çalışanlara yönelik bir anket çalışması dışında hiçbir faaliyeti olmadığı, bu çalışmanın da sonucunun açıklanmadığı belirtildi.

Yemek hizmetlerine yönelik çalışanlar hakkında, mesaide ve nöbetlerde hastaların şikâyeti üzerine şu ana kadar 20'nin üzerinde tutanak tutulduğuna dikkat çekilen açıklamada, "Tutanaklar idaremizde bulunmakta olup bu konuda tanıklık yapacak çok sayıda çalışan vardır. Kurban Bayramı'nın 1. günü yemekler soğuk çıkmış, ayran ve yemekler yetmediği için o tarihte nöbetçi olan sağlık emekçileri tepki göstermiştir. Olay, yemek hizmetlerinden sorumlu olan idareciye iletilmiş, soruna geçici bir çözüm bulunarak çalışanların tepkisi giderilmeye çalışılmıştır. O tarihte nöbetçi idari hekimin, yemek sorunuyla ilgili sorumlularla yaptığı telefon görüşmelerinin kayıtları hastanemizde mevcuttur. Hastanemiz C blok yemekhanesinde, öğle yemeği esnasında kadayıfın içinde hamamböceği görülmüş, sağlık emekçileri birbirini uyararak tatlıyı yememişlerdir. Sabah kahvaltısında bal, kakaolu fındık kreması, öğle yemeğinde keşkek, bulgur pilavı vb. gibi uyumsuz menüler önümüze koyulmuş, yemek yönetmeliğine göre belirlenen günlük et miktarı verilmemiş, porsiyonlar küçültülmüş ve her geçen gün çalışanların itiraz ve tepkileri artmaya başlamıştır." denildi.