Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, üniversite öğrencilerinin ulaşım sorununun çözümü için gerekli görüşmelerin yapıldığını belirterek, öğrencilerin talepleri dikkate alınarak sorunun en kısa sürede çözüme kavuşacağını söyledi.

Rektör Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, üniversite hattında yaşanan ulaşım sorunu için gerekli görüşmelerin yapıldığını ve kısa sürede sorunun çözüme kavuşacağını söyledi. Üniversite öğrencilerinin her türlü problem ve mağduriyetlerinin birinci öncelik olduğunun altını çizen Rektör Polat, şunları söyledi: “Sevgili öğrencilerimiz, değerli Muş halkı, kampüsümüzün faaliyete geçtiği günden itibaren ulaşım konusunda üniversite öğrencilerinin çeşitli sıkıntılar yaşadığı hepimizin malumudur. Daha önce kurumsal olarak da ifade ettiğimiz gibi sorunun çözümü noktasında yetki alanımız oldukça sınırlıdır. Ancak öğrencilerimizin kampüs içinde veya dışında karşılaştıkları her türlü problem ve mağduriyet bizim birinci önceliğimizdir. Ulaşım problemiyle alakalı, başta Sayın Valimiz ve Belediye Başkanımız olmak üzere çeşitli görüşmeler gerçekleştirilmiş ve sorunun çözüme kavuşturulması konusunda görüş birliğine varılmıştır.”

“HEP BİRLİKTE, İYİ NİYETLE GAYRET GÖSTERİLECEĞİNE İNANIYORUM”

Özellikle öğrencilerin talepleri üzerine yağmur muhafazalı durakların da yapılacağını kaydeden Rektör Polat, “Öğrencilerimizin de bir talep olarak ilettikleri, yağmur muhafazalı duraklar (bir tanesi kampüs nizamiye girişinde, diğeri de Kulp kavşağı noktasında olmak üzere) hafta sonuna kadar Valiliğimiz tarafından inşa edilecektir. Diğer problemlerin kısa süre içerisinde çözüme kavuşturulması için hep birlikte, iyi niyetle gayret gösterileceğine inanıyorum. Öğrencilerimizden, kendilerine yakışan sabrı ve itidalli davranışı beklediğimizi ifade etmek istiyorum. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” şeklinde konuştu.