Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ), rektör adaylarını belirleme seçimi yapıldı. 77 öğretim üyesinin oy kullandığı seçimde Prof. Dr. Ekrem Atalan 26 oyla ilk sırada yer aldı.

Prof. Dr. Sabahattin Zaim Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen seçimde 77 öğretim üyesi oy kullandı. Seçim öncesinde MŞÜ Üniversite Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Necip Yardım açılış konuşması yaparak, yapılan seçimin üÜniversite için hayırlı olması dileklerinde bulundu. Daha sonra Prof. Dr. Cevat Selam'ın önerisi ve öğretim üyelerinin de onaylaması sonucunda Doç. Dr. Murat Kayri, Yrd. Doç. Fikret Gedikli ve Yrd. Doç. Dr. Erdal Korkmaz seçim çalışmalarını yürütecek sandık kurulu olarak belirlendi.

EN FAZLA OYU PROF. DR. EKREM ATALAN ALDI

Oy verme işlemi sonrasında sandık kurulu tarafından açık olarak oy sayım işlemi yapıldı. 6 adayın katıldığı seçimde Prof. Dr. Ekrem Atalan 26 oyla ilk sırada; Prof. Dr. Osman Özcan 22 oyla ikinci, Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat 20 oyla üçüncü, Prof. Dr. Bayram Coşkun 2 oyla dördüncü, Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, Prof. Dr. İbrahim Erdoğan ve Prof. Dr. Hasan Çiftçi ise 1'er oyla beşinci sırayı aldılar.

2 oyun boş, 2 oyun da geçersiz sayıldığı seçim sonucunda ilk 6 sırayı alan adayların isimleri Muş Alparslan Üniversitesi tarafından Yükseköğretim Kuruluna bildirilecek. Yükseköğretim Kurulundaki Rektör Adaylarını İnceleme Komisyonunun çalışması sonrasında aday sayısı 3’e düşürülecek. 2015–2019 döneminde üniversite rektörü olarak görev alacak isim ise Cumhurbaşkan Recep Tayyip Erdoğan’ın ataması sonrasında belirlenecek.