Bölgenin en önemli sorunu haline gelen elektrik kesintileri nedeniyle Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu (MTDF) bir toplantı düzenledi. Federasyon, sorununun çözümü için meslek odaları, muhtarlar ve STK’lardan imza toplayarak milletvekillerini göreve çağıracak.

Sorunun çözümü için herkesi sorumluluğa davet eden federasyon, parti ve ideolojileri bir kenara bırakarak halkın temel ihtiyacı olan elektrik sorunun çözümü için AK Parti ve HDP Milletvekillerinden işbirliği yapmalarını isteyecek. Federasyon olarak resmi kuruluşlarının ilk toplantısında elektrik sorununu ele aldıklarını aktaran Başkan Mehmet Şerif Öter, kesintiler nedeniyle sosyal, ekonomik ve asayiş problemlerinin baş gösterdiğini söyledi.

Daha öncede sivil toplum örgütleri ve meslek odaları ile Ankara’ya giderek Enerji Bakanlığı ve yetkililer nezdinde yaptıkları girişimleri dile getiren Öter, ancak tüm çabalarına rağmen sorunun çözülmediğini kaydetti. Kızıltepe’nin nüfus bakımından 44 ilden daha büyük olduğuna dikkat çeken Öter, "İlçemizin bazı semtleri günlerce karanlıkta kalıyor. Bu durum toplumsal bir problem haline geldi hemen her gün insanlar gruplar halinde toplanıp elektrik kurumun önünde protesto gösterileri yapıyor. Güvenlik güçleri zırhlı araçlarla kurum çalışanların güvenliğini sağlamaya çalışıyor. Bu sorun yüzünden halk ile güvenlik güçleri karşı karşıya geliyor. Yaşanacak olay ve kayıplar bizi endişelendiriyor. Allah esirgesin bu sorun yüzünden can kayıpları yaşanırsa bunun hesabını kim verecek?" ifadelerini kullandı.

Sorunun çözümü için bölge halkının oylarıyla seçilen AK Parti ve Halkın Demokrasi Partisi Milletvekilleri şimdiye kadar ayrı ayrı girişimde bulunmaları çözüme katkı sağlamadığını belirten Öter, "Bir kez olsun ortak hareket etmeleri için çağrısında bulunuyoruz. Toplayacağımız imzaları Ankara’ya mecliste temsil edilen partilerin merkezine götüreceğiz. Halkın ortak sorunu olan elektrik için milletvekillerimiz parti ideolojisini bir tarafı bırakıp, ortak mutabakatla soruna sahip çıkmaya çağıracağız. Halka olan sorumluluğun ve saygının gereği olarak, bir sefer işbirliği yapmalarını bekliyoruz." şeklinde konuştu.