Eski İçişleri Bakanı Muammer Güler, Mardin’in zenginliğini Mardinliler lehine yeterince ranta çevremediklerini söyledi. Güler, o bölgenin ihtiyacı olan şeyin barışın, kardeşliğin, güzelliğin, birlikteliğin, beraberliğin ilelebet yaşayacağı bir huzur ortamına kavuşmak olduğunu belirtti.

Eyüp Feshane’de düzenlenen Mardin Tanıtım Günleri açılış törenine AKP Mardin Milletvekili ve eski İçişleri Bakanı Muammer Güler de katıldı. Güler, burada yaptığı konuşmada, “Mardin’in tarifi çok uzun ama çok kısa bir yolu var; Mardin’i yaşmak. Mardin’i İstanbul’da da yaşarız, Mardin’in içinde de yaşarız ama en iyi yaşanacak yer Mardin’in kendisidir.” şeklinde konuştu.

Bu tür etkinliklerle Mardin’in kültür ve turizm zenginliklerini anlatmaya çalıştıklarını ifade eden Güler, “Sivil toplum kuruluşlarımız çok büyük bir gayret içerisindedirler. Biz Mardin’de zenginliğimizi Mardinliler lehine yeterli şekilde ranta çeviremiyoruz. Bu bir tanıtım eksikliğidir ama Mardin giderek hem turizm anlamında, hem konfor anlamında, hem altyapı anlamında çok güzel imkanlara kavuştu. Şimdi bir eksiğimiz, daha doğrusu o bölgenin ihtiyacı olan şey -eksiklik de demiyorum- barışın ve kardeşliğin, güzelliğin, birlikteliğin, beraberliğin ilelebet yaşayacağı bir huzur ortamına kavuşmak. Türkiye, Mardin gibi yaşıyorsa bilin ki dünyada huzur vardır, birlik vardır, kardeşlik vardır. Bu özlemi Mardin’in bütün insanları yaşıyor, hepimiz de aynı amaç içerisinde birleşiyoruz.” diye konuştu.

Etkinliğin çok başarılı olduğunu dile getiren Muammer Güler, emeği geçenlere teşekkür etti. “Gelin Mardin’i Mardin’de beraber yaşayalım.” diyen Güler, konuşmasını Kürtçe olarak bitirdi.