Kırşehir'in Mucur ilçesine bağlı 7 köyde ve merkeze bağlı 3 köyde etkili olan dolu yağışı 20 bin dekarın üzerinde tarım arazisinde zarara yol açtı.

Kırşehir Tarım İl Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, dolunun yol açtığı hasar ile ilgili tüm ekipler köylere gönderildi. Hasar tespit çalışmalarını yapan ve köylüleri bilgilendiren ekipler, dolunun yol açtığı zararın yüzde 30'luk kısmının TARSİM sigortası kapsamında olduğu tespit etti. TARSİM sigortası olan üreticiler hasarlarının karşılanması için TARSİM'e yönlendirildi.

Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri, komisyon kararı aldıklarını ardından da Afet İhtar Formu'nu Bakanlığa gönderdiklerini ve Bakanlığın vatandaşların müracaatlarını alıp 2015 yılında Tarım Kredi Kooperatiflerine yada bankaya olan borçlarının, doludan zarar gören çiftçiler kapsamında borçlarının erteleneceğini söyledi.

Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri, son dolu yağışları ile birlikte Kırşehir'de zararların yüzde 60 arpa, yüzde 30 buğday ve yüzde 10 pancar arazilerinde zarara yol açtığını kaydetti.