Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Fener Rum Patrikhanesi Bursa Metropoliti Elpidophoros Lambriniadis’i ziyaret ederek, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’ı etkinliklere davet etmek için destek aldı.

Bursa’nın Mudanya ilçesinde 11 Ekim 1922 tarihinde imzalanan Kurtuluş Savaşı’nın barış mührü olan Mudanya Mütarekesi’nin 93. yıldönümü kutlamaları için hazırlıklara başlayan Mudanya Belediyesi, yurt dışı konukları davet için ön görüşmelere başladı. CHP’li Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, bu kapsamda Heybeliada’da Fener Rum Patrikhanesi Bursa Metropoliti Elpidophoros Lambriniadis’i ziyaret etti. Türkyılmaz, ziyarette ayrıca Yunanistan Başbakanı Çipras’ı etkinliklere davet etmek için destek aldı.

Mudanya’nın Tirilye mahallesinden Yunanistan’a göç eden Rum ailenin torunu olan Yunanistan Sağlık Bakanı ile Tirilyeli ailenin torunu olan Rafina Belediye Başkanı Vasilis Pitsidakis ve Taş Mektep’in mimarının torununu da Lambriniadis aracılığıyla görüşeceklerini belirten Türkyılmaz, “Barışın ve kardeşliğin başkenti Mudanya’nın adını tüm dünyaya duyuracağız.” dedi.

İkilinin Heybeliada Ruhban Okulu’ndaki görüşmesine Başkan Türkyılmaz’ın eşi Gülbahar Türkyılmaz da eşlik etti.